23 Νοε 2011

H Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν θα απαγορεύσει τη λέξη «λεσβία»

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν σχεδιάζει την απαγόρευση ορισμένων λέξεων από τα μηνύματα κειμένου, συμπεριλαμβανομένης της λέξεως «λεσβία».

Σύμφωνα με την Huffington Post, η Αρχή έχει συντάξει μία λίστα 1.600 λέξεων που θεωρούνται "προσβλητικές για το Ισλάμ".

Η κίνηση θα μπλοκάρει κάθε γραπτό μήνυμα που θεωρείται «ακατάλληλο», από το να αποστέλλεται ή λαμβάνεται από τις χρήστριες.

Πολλές από τις λέξεις φαίνεται να σχετίζονται με τις Lbtiq. Μερικές από τις λέξεις λογοκρισίας περιλαμβάνουν το: «λεσβία», «νεράιδα» και «προφυλακτικό».

Σύμφωνα με την HP, οι αναφορές για την εφαρμογή της απαγόρευσης παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αντικρουόμενες. Η Newsweek του Πακιστάν ισχυρίζεται ότι χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις, πριν προχωρήσουν με τα σχέδια.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της «Φωνή της Αμερικής» είπε, προφανώς «η λίστα δεν έχει ποτέ δημοσιοποιηθεί, εξηγώντας ότι ήταν γραφτό να διατηρείται μεταξύ της Αρχής Τηλεφωνίας και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ως μέσο για να ανακαλύπτουν όσο ήταν δυνατό να φιλτραριστεί ως άσεμνο μήνυμα.

Μια πιο σύντομη λίστα αναμένεται να παραχθεί, σε συνδυασμό με τα συμμετέχοντα δίκτυα τηλεφωνίας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.11.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/pakistan-telecommunications-agency-to-ban-the-word-%27lesbian%27.aspx