15 Δεκ 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - 10 Δεκεμβρίου


O Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδικάζει τις συνεχιζόμενες διακρίσεις εναντίον των λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανς στην Ευρώπη.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Thorbjørn Jagland προειδοποίησε ότι οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς, Ευρωπαίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε πολλά μέρη της ηπείρου.

"Η λεσβιοσύνη έχει αποποινικοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη, αλλά η προκατάληψη και η υποκρισία εξακολουθούν να υπάρχουν προς τις λεσβίες στην Ευρώπη. Πρόσφατα, νόμοι διακρίσεων έχουν προταθεί ή ακόμα και εγκρίθηκαν, σε χώρες μέλη, όπως η Λιθουανία, η Ουκρανία και σε ορισμένες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό αποτελεί παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα σοβαρό πλήγμα στην πρόοδο που έχουμε επιτύχει στην προώθηση και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας", είπε.

"Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς και οι ηγέτιδες της πολιτικής και της ηθικής γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν επιτρέπουν διώξεις λόγω σεξουαλικής ταυτότητας. Το μήνυμά μου για τη Διεθνή Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτής της χρονιάς είναι να το θυμόμαστε πάντα αυτό, και να έχουμε κατά νου ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλες ή για καμία".


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.12.11 και την μεταφράσαμε από την Council of Europe στην http://www.coe.int/lportal/en/web/coe-portal/press/newsroom?p_p_id=newsroom&_newsroom_articleId=737516&_newsroom_groupId=10226&_newsroom_tabs=newsroom-topnews&pager.offset=0