3 Δεκ 2011

Η εκκλησία μπορεί να πρέπει να τελέσει γάμους σε λεσβιακά ζευγάρια

Η Εκκλησία “μπορεί να πρέπει να τελέσει γάμους σε λεσβιακά ζευγάρια” αν στα σχέδια του Κάμερον δοθεί το πράσινο φως

Τα λεσβιακά ζευγάρια θα μπορούν να τελούν γάμους στην εκκλησία αν ο David Cameron προχωρήσει με τα σχέδια που θα επιτρέψουν το γάμο των λεσβιών, ανέφερε χθες η Εκκλησία της Αγγλίας.


Οι δικηγόροι είπαν ότι γάμοι θα πρέπει να προσφέρονται σε λεσβιακά ζευγάρια υπό οποιοδήποτε καθεστώς δίνοντας πλήρη δικαιώματα και τον τίτλο του γάμου στις λεσβίες.


Υποστήριξαν ότι, αν τα λεσβιακά ζευγάρια θα μπορούν να νυμφευθούν η Εκκλησία δεν θα είναι πλέον προστατευμένη από τη νομοθεσία ισότητας που απαγορεύει διακρίσεις κατά των λεσβιών.

Η παραδοχή έγινε από αρμόδιες υπαλλήλους σε ένα έγγραφο σχετικά με τον αντίκτυπο των νέων μέτρων του συμφώνου συμβίωσης.
Τα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ τη Δευτέρα, σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, οι εκκλησίες θα ήταν θεωρητικά σε θέση να τελούν γάμους σε λεσβιακά ζευγάρια.
Η Εκκλησία της Αγλλίας υποστηρίζει ότι, επειδή ποτέ δεν έχει προσφέρει τελετές συμφώνων συμβίωσης δεν μπορεί να αναγκαστεί να αρχίσει να το κάνει βάσει των νέων μέτρων.
Αλλά εάν ο κ. Κάμερον προωθήσει ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του γάμου για να επιτρέψει πλήρως τους λεσβιακούς γάμους, τότε οι νόμοι ισότητας, θα ισχύουν για τις εκκλησίες, ενημέρωσε το έγγραφο.

«Αν το Κοινοβούλιο είναι αρμόδιο να νομοθετήσει για τους λεσβιακούς γάμους, όπως πρότεινε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει, φυσικά να είναι σε νέο έδαφος», είπε.

Ο κ. Κάμερον ανέφερε την υποστήριξή του για γάμο των λεσβιών τον Οκτώβριο, λέγοντας: «Οι Συντηρητικές πιστεύουν στους δεσμούς που μας συνδέουν, πως η κοινωνία είναι ισχυρότερη όταν δίνουμε όρκους η μία στην άλλη και υποστηρίζουν η μία την άλλη. Γι 'αυτό υποστηρίζω τους γάμους των λεσβιών, διότι είμαι Συντηρητικός".


Η υπουργίνα Ισότητας Lynne Featherstone του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος έχει δηλώσει ότι τίποτε δεν πιέζει τις εκκλησίες που αποδοκιμάζουν τις λεσβιακές σχέσεις για να φιλοξενήσουν τελετές για λεσβιακά ζευγάρια - αλλά η ανάλυση της Εκκλησίας της Αγγλίας αφήνει να εννοηθεί πως οποιαδήποτε προσπάθεια να νομιμοποιηθεί ο γάμος των λεσβιών από τις εκκλησίες θα καταριπτόταν στην πρώτη δικαστική προσφυγή.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο εισήχθη το 2004, δίνει στα λεσβιακά ζευγάρια τα ίδια νομικά και οικονομικά δικαιώματα με τα ετερό παντρεμένα ζευγάρια. Τα νέα μέτρα θα επέτρεπαν στα ζευγάρια να τα καταχωρούν στα εγκεκριμένα θρησκευτικά κτίρια, για πρώτη φορά.
Ωστόσο, η Εκκλησία της Αγγλίας μπορεί να μην εφαρμόσει τις τελετές χωρίς την άδεια της Γενικής Συνόδου, ​​του κοινοβουλίου της Εκκλησίας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.12.11 και την μεταφράσαμε από την Daily Mail στην http://www.dailymail.co.uk/news/article-2069426/Church-offer-gay-weddings-Camerons-plans-given-ahead.html?ito=feeds-newsxml

Η φωτογραφία είναι το έργο Νymphaeum του William Adolphe Bouguereau του 1878