14 Δεκ 2011

Η Καναδή συγγράφισα Irshad Manji υπέστει λεσβοφοβία

Ισλαμιστές εξτρεμιστές ζήτησαν το θάνατο μιας λεσβίας συγγράφισας μετά από έφοδο σε συνέδριο στο Άμστερνταμ.

Η Καναδή συγγράφισα Irshad Manji υπέστει απειλές κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το σύγχρονο Ισλάμ, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η συγγράφισα μιλούσε μετά την κυκλοφορία του τελευταίου κοινωνικο-πολιτικού βιβλίου της με τίτλο Αλλάχ: Liverty και Αγάπη όταν εξτρεμιστές από την ομάδα Sharia4Belgium εισέβαλαν στο θέατρο De Balie του Άμστερνταμ.

Οι εξτρεμιστές δήλωσαν κατ 'επανάληψη "Takfir!", έτσι διέτασαν την εκτέλεση της Manji. Μετά απείλησαν να σπάσουν το λαιμό της, ζήτησαν η εκδήλωση, που ήταν υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία, να σταματήσει.

Ανέφεραν ότι μια “ομάδα των περίπου 20 ανδρών και αγοριών έφτασαν στα μισά του δρόμου μέσα στο βράδυ, φώναζαν συνθήματα και πέταξαν αυγά στο κοινό. Μια κινητή μονάδα της αστυνομίας έπρεπε να κληθεί για να αποβάλει τους εξεγερμένους, και να συλλάβει δύο Βέλγους άνδρες ηλικίας 19 και 22".

Η Manji έγινε στόχος, λόγω της φιλελεύθερης, προοδευτικής στάσης της σχετικά με το Ισλάμ.

"Ποτέ δεν ένιωσα φόβο. Ούτε μία φορά”, είπε. "Στην πραγματικότητα, όλες μας αρνηθήκαμε να φύγουμε, ακόμα και όταν το ζήτησε η αστυνομία. Δεν θα παίξουμε με τους όρους της Τζιχάντ. Κάποια πράγματα είναι απλώς πιο σημαντικά από τον φόβο".

Η Roberta Bonazzi, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία, πρόσθεσε: “Η φωνή του δημοκρατικού Ισλάμ δεν θα σιγήσει από τον εξτρεμισμό. Είμαστε ενωμένες και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις εμπνευσμένες μουσουλμάνες μεταρρυθμίστριες σε όλη την Ευρώπη".


Την είδηση την βρήκαμε στις 14.12.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/islamic-extremists-call-for-death-of-lesbian-author.aspx