23 Ιαν 2012

Κτηνώδη επίθεση δέχτηκε μια 16χρονη λεσβία στη Μάλτα

Κτηνώδη επίθεση δέχτηκε μια 16χρονη λεσβία, σ' ένα παγκάκι

Μια 16χρονη λεσβία καθόταν σε ένα παγκάκι με τη συντρόφισά της στη πλατεία Hamrun όταν δύο νεαροί άνδρες της επιτέθηκαν και την έσυραν από τα μαλλιά της λόγω της σεξουαλικότητας της.

"Ήταν μια φρικτή εμπειρία ... Ξαφνικά ένας από τους νεαρούς με σήκωσε και με χτύπησε στο μάτι ... Άρπαξε το στήθος μου στη συνέχεια με χτύπησε στη μύτη, στο σώμα και με έριξε κάτω, άρπαξε τα μαλλιά μου και με έσυρε στο έδαφος", είπε η Amy * στην εφημερίδα Sunday Times.

Η νεαρή έφηβη κατέληξε σε ένα κέντρο υγείας με κάταγμα στη μύτη, στη δεξιά πλευρά του προσώπου της είχε γδαρσίματα και είχε μώλωπες σε μέγεθος δακτυλικών αποτυπωμάτων στο στήθος της.
Η συντρόφισά της, η οποία δέχτηκε επίσης επίθεση, τη γλύτωσε με μια μελανιά στο κεφάλι και εκδορές στους καρπούς της, τα οποία υπέστη, όταν την έσπρωξαν στο έδαφος.
Το περιστατικό συνέβη στις 13 Ιανουαρίου περίπου στις 19.00. Η Amy - η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της - πήγε στη πλατεία Hamrun με τη συντρόφισά της και άλλες δύο φίλες.

Οι δύο φίλες χόρευαν σε ένα αίθριο και η Amy μαζί με την συντρόφισά της κάθονταν σε ένα παγκάκι, όταν δύο αδέλφοί, περίπου 17 και 19 ετών, βγήκαν σε ένα κοντινό μπαλκόνι και άρχισαν να εκσφενδονίζουν ύβρεις εναντίον τις.
"Είπαν ότι ήμασταν φάλτσες-παρεκλίνουσες" είπε η συντρόφισα της Amy.
Οι έφηβες ανταπέδωσαν. Ξαφνικά, ο νεαρότερος άνδρας εμφανίστηκε στην πλατεία.
"Είπε ότι δεν φοβάται να χτυπήσει γυναίκες ... Του είπα να φύγει", δήλωσε η Amy. Αλλά ο νεαρός χτύπησε τη συντρόφισά της και την έσπρωξε στο έδαφος.

Ενώ ο 19χρονος, σήκωσε την ίδια πάνω την χτύπησε και την έσυρε από τα μαλλιά. Το όλο λεσβοφοβικό περιστατικό διήρκεσε περίπου 10 λεπτά και τελείωσε όταν μια γνωστή των γυναικών εμφανίστηκε και κάλεσε την αστυνομία.

Όταν κατέφθασε η αστυνομία πήγαν στο διαμέρισμα των νεαρών ανδρών και τους μίλησε, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις, είπε η μητέρα της Amy.

Δεν είναι σαφές κατά πόσο τα παιδιά θα οδηγηθούν στο δικαστήριο αφ' ότου οι ερωτήσεις που στάλθηκαν στην αστυνομία την Πέμπτη, παρέμειναν αναπάντητες.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι νεαρές είχαν δεχτεί επίθεση από τους νεαρούς στην πλατεία. Μια άλλη μέρα οι νεαροί έριξαν ακόμα και αυγά στις νεαρές λεσβίες λόγω της σεξουαλικότητάς τις, αλλά τους αγνόησαν και τελείωσε εκεί.

Η Amy αφηγήθηκε δεν ήταν εύκολο για την ίδια αρχικά να καταλάβει τη σεξουαλικότητά της και να το ξεκαθαρίσει στην οικογένειά της.
«Άρχισα να έχω τέτοια συναισθήματα όταν ήμουν στη πρώτη φάση (συνειδητοποίησης) ... Είχα πάντα αυτές τις αμφιβολίες», είπε.
Η μητέρα της Amy αποδέχτηκε αμέσως την κόρη της. «Την έχω αποδεκτεί, στην οικογένεια μας όλη έγινε επίσης αποδεκτή, αλλά κάποιοι απλά δεν θέλουν να την αποδεχτούν... Όταν το σχολείο την πήρε χαμπάρι, ήταν ταλαιπωρία μια συνεχής ταλαιπωρία ... Μερικοί καθηγητές επικεντρώθηκαν πάνω της και έφερναν στη δημόσια σφαίρα τη σεξουαλικότητά της», είπε.

Η μητέρα μίλησε για τη σημασία της αποδοχής των ανθρώπων όπως είναι. «Οι γονείς της προηγούμενης συντρόφισας της Amy δεν την έχουν αποδεχτεί. Η καημένη επισκέπτεται ακόμα μία θεραπεύτρια, επειδή δεν την έχουν αποδεχτεί".

Η λεσβοφοβική βία καταδικάστηκε από οργανώσεις, οι οποίες είπαν ότι είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι στην κοινωνία του σήμερα, η λεσβιακότητα μπορεί να οδηγήσει σε έγκλημα μίσους.

Ιχνηλάτηση της βίας
• Μία στις 10 Lbtiq έχει υποβληθεί σε κάποια μορφή βίας λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού, σύμφωνα με μια μελέτη του 2003 που πραγματοποίησε μια Lbtiq οργάνωση της Μάλτας.
• Αυτό υποστηρίχθηκε από μια μελέτη του 2008 που έδειξε ότι 8% των Lbtiq είχαν δεχθεί επίθεση κατά τις προηγούμενες δύο χρονιές και οι μισές από αυτές δήλωσαν ότι συνέβη περισσότερες από μία φορές. Τα δύο τρίτα ήταν νέες γυναίκες.
• Η μόνη νομική προστασία που έχουν οι λεσβίες ως προς τις διακρίσεις αφορά την παρενόχληση. Ο νόμος προστατεύει κάποιες από τις ενέργειες οι οποίες θεωρούνται απειλές, βία και παρενόχληση.
• Το άρθρο του νόμου που μιλάει για τα εγκλήματα μίσους περιορίζεται στο μίσος κατά της φυλής. Πέρυσι το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε υπήρχαν σχέδια επέκτασης του άρθρου ώστε να περιλαμβάνει την λεσβοφοβία.

Οργανώσεις αποδοκιμάζουν την επίθεση
Η οργάνωση Aditus, Drachma, We Are, Alternattiva Demokratika και το Moviment Zghazagh Partit Nazzjonalista καταδίκασαν την επίθεση.
Δύο οργανώσεις εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τις για τις δηλώσεις της μητέρας της νεαρής λεσβίας θύματος σχετικά με τις δυσκολίες και την παρενόχληση που αντιμετωπίζει η κόρη της στο σχολείο, αφ' ότου η σεξουαλικότητα της, έγινε γνωστή.

"Καλούμε το Υπουργείο Εκπαιδεύσης να ερευνήσει τους ισχυρισμούς αυτούς και να επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη θέσπισης σαφών πολιτικών και κατευθυντήριων γραμμών για την προστασία των Lbtiq σπουδαστριών και του Lbtiq εκπαιδευτικού προσωπικού από παρενοχλήσεις και διακρίσεις λόγω της σεξουαλικότητας τις, της ταυτότητας κοινωνικού φύλου και της έκφρασης".
Η Drachma έκανε έκκληση για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων κατά των λεσβοφοβικών συμπεριφορών και απηύθυνε έκκληση στην κοινωνία της Μάλτας και στις Χριστιανές να σταθούν δίπλα στη υπεράσπιση των θυμάτων που υποφέρουν από παρενόχληση και βία, με βάση την σεξουαλικότητα τους και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.

* Δεν είναι το πραγματικό της όνομα


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.1.12 και την μεταφράσαμε στην http://www.timesofmalta.com/articles/view/20120122/local/Thugs-attack-lesbian-16-on-a-bench.403284