4 Ιαν 2012

HRC/19/41 Πρώτη Ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 3

Πρώτη Ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Lbtiq για να βρεθείτε στο τέταρτο μέρος πατήστε εδώ

Ι. Εισαγωγή

1.Σε όλες τις περιοχές-εδάφη, οι άνθρωποι βιώνουν βία και διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού τις προσανατολισμού ή ταυτότητας κοινωνικού φύλου. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και η εντύπωση (υποτιθέμενη) μιας λεσβιακής ή transgender ταυτότητας βάζει τις ανθρώπους σε κίνδυνο. Οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν - αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά - φόνους, βιασμούς και σωματικές επιθέσεις, βασανιστήρια, αυθαίρετες κρατήσεις, άρνηση των δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι, της έκφρασης και της πληροφόρησης, καθώς και διακρίσεις στην απασχόληση, στην υγεία και στην εκπαίδευση. Μηχανισμοί των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των φορέων και των ειδικών διαδικασιών ελεγκτριών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν καταγράψει τέτοιες παραβιάσεις για σχεδόν δύο δεκαετίες.

2. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την ανησυχία του σε ομιλία του την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2010, όταν δήλωσε: "Ως γυναίκες και άνδρες με συνείδηση, απορρίπτουμε τις διακρίσεις γενικά, και ιδιαίτερα τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου ... Όπου υπάρχει μια ένταση μεταξύ των πολιτιστικών συμπεριφορών και των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δικαιώματα πρέπει να κερδίζουν. Μαζί, επιδιώκουμε την κατάργηση των νόμων που ποινικοποιούν την λεσβιοσύνη, τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα κοινωνικού φύλου, ενθαρρύνουν τη βία".



Η φωτογραφία είναι έργο του Jean-Louis Boussingault Talus