14 Ιαν 2012

Ημερολόγιο 2012: "Γυναίκες που εμπνέουν την Ευρώπη" Η'

"Γυναίκες που εμπνέουν την Ευρώπη" Ημερολόγιο 2012 Η'

Η οργάνωση Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Γυναικών, ή EIGE, είναι η ευρωπαϊκή οργάνωση που υποστηρίζει την ΕΕ και τις χώρες μέλη της στις προσπάθειές τις για την προώθηση της ισότητας των γυναικών, την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας των γυναικών.

Η αποστολή της είναι η συλλογή, η ανάλυση και η διάδοση συγκρίσιμων δεδομένων σχετικά με την ισότητα των γυναικών, για την ανάπτυξη και τη διάδοση μεθοδολογικών εργαλείων, ιδίως για την ενσωμάτωση της διάστασης των γυναικών στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής ορθών πρακτικών και διαλόγου ανάμεσα στις ενδιαφερομένες, και να ευαισθητοποιήσει τις ευρωπαίες πολίτισες.

Στις 8 Μαρτίου 2010, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας,
η EIGE ανακοίνωσε την έναρξη της “Γυναίκες της Ευρώπης" χώρο συγκέντρωσης πόρων. Με στόχο να επισημάνει τα επιτεύγματά τις, να προωθήσει θετικά παραδείγματα και να αποτίσει φόρο τιμής σε μερικές από τις πιο αξιόλογες γυναίκες της Ευρώπης. Αυτός ο χώρος συγκέντρωσης πόρων συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις γυναίκες που ενεργούν ως πρότυπα και ως πηγή έμπνευσης για τις άλλες.

Ο χώρος των πόρων θα πρέπει να χρησιμοποιείται από την EIGE και τις οργανώσεις της στην αναζήτηση ρεαλιστικών αποδείξεων της επιτυχίας με τη μορφή πιστοποιητικών, παρεμβατικών ειδικών ή ομιλητριών.

Μεταξύ των γυναικών που έχουν υποβάλει αίτηση ή έχουν προταθεί για την
συγκέντρωση πόρων, κάθε χρονιά παρουσιάζει 12 φιγούρες γυναικών στο ημερολόγιο "Γυναίκες που Εμπνέουν την Ευρώπη". Παρέχει ορατότητα και απεικονίζει γυναίκες από όλες τις χώρες της της ΕΕ, από όλες τις εκφάνσεις της ζωής αναδεικνύοντας τις εμπειρίες και τις ιστορίες της επιτυχίας τις. Το ημερολόγιο 2012 είναι το δεύτερο στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα και για 2013 υποψηφιότητες 2013 μπορείτε να ανατρέξετε στην εδώ ιστοσελίδα


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.1.12 και την μεταφράσαμε από την οργάνωση EIGE http://eige.europa.eu/sites/default/files/women_of_europe/Women_Inspiring_Europe_calendar_2012.pdf