10 Ιαν 2012

Δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου κατά του γάμου των λεσβιών

Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο γάμος των λεσβιών είναι μία από τις πολλές απειλές για την παραδοσιακή οικογένεια που υπονομεύει "το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας".

Ο ίδιος έκανε κάποια από τα πιο σκληρά σχόλιά του κατά του γάμου των λεσβιών στην ανακοίνωση για τη νέα χρονιά στο διπλωματικό σώμα που είναι διαπιστευμένο στο Βατικανό στο οποίο ο ίδιος αναφέρθηκε σε κάποια οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες σήμερα.

Είπε στις διπλωμάτισες πως σε σχεδόν 180 χώρες απαιτούνται σωστές "ρυθμίσεις" στην εκπαίδευση των παιδιών και ότι "η πρώτη θέση ανήκει στην οικογένεια, με βάση το γάμο μίας γυναίκας και ενός άνδρα".
"Αυτή δεν είναι μια απλή κοινωνική σύμβαση, αλλά το θεμελιώδες κύτταρο κάθε κοινωνίας. Ως εκ τούτου, οι πολιτικές οι οποίες υπονομεύουν την οικογένεια απειλούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας", είπε.
Οι υψηλά ιστάμενες του Βατικανού και της Καθολικής εκκλησίας σε όλο τον κόσμο έχουν διαμαρτυρηθεί για κινήσεις νομιμοποίησης του γάμου των λεσβιών στην Ευρώπη και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Ένας πολέμιος του γάμου των λεσβιών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο Αρχιεπίσκοπος Timothy Dolan, στη Νέα Υόρκη, τον οποίο ο Πάπας θα προβιβάσει σε καρδινάλιο τον επόμενο μήνα.
Ο Dolan πολέμησε εναντίον του γάμου των λεσβιών πριν γίνει νομικός στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο, και το Σεπτέμβριο έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, επικρίνοντας την απόφαση της κυβέρνησής του να μην υποστηρίξει την ομοσπονδιακή απαγόρευση του γάμου των λεσβιών.
Με το έγγραφο αυτό ο Dolan, που κατέχει την ισχυρή θέση του Προέδρου της Διάσκεψης των Επισκόπων των Ην.Πολιτειών, δήλωσε ότι μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε να "προκαλέσει μια εθνική διαμάχη μεταξύ εκκλησίας και κράτους με τεράστιες διαστάσεις".

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία έχει περίπου 1,3 δισεκατομμύριο μέλη σε όλη την γη, διδάσκει ότι ενώ η λεσβιακή τάση δεν είναι αμαρτωλή, οι λεσβιακές πράξεις είναι, και ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε μια παραδοσιακή οικογένεια με μια μητέρα και έναν πατέρα.
"Η οικογενειακή μονάδα είναι θεμελιώδης για την εκπαιδευτική διαδικασία και για την ανάπτυξη τόσο των ατόμων όσο και των χωρών, ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη πολιτικών που προωθούν την οικογένεια και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του διαλόγου", είπε ο Βενέδικτος στις διπλωμάτισες.
Ο γάμος των λεσβιών είναι νόμιμος σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ισπανία και στην Ολλανδία.

Μερικές Εκκλησίες που έχουν επιτρέψει λεσβιακό γάμο, κληρικές, λεσβίες κληρικές και λεσβίες επισκόπισες έχουν χάσει μέλη της που ήταν καθολικές, και το Βατικανό έχει λάβει μέτρα για να διευκολύνει τη αλλαγή τις.
Το 2009, ο Βενέδικτος θέσπισε πως οι Αγγλικανές που εγκαταλείπουν την Εκκλησία τις, πολλές επειδή αισθάνονται ότι έχει γίνει πάρα πολύ φιλελεύθερη Εκκλησία, μπορεί να βρουν σπίτι στην καθολική εκκλησία σε μια παράλληλη ιεραρχία που τις επιτρέπει να κρατήσουν ορισμένες από τις παραδόσεις τις.
Το Βατικανό δημιούργησε τις "συνηθισμένες," δομές παρόμοιες με τις επισκοπές, στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιβλέπει τις πρώην Αγγλικανές που έχουν αλλάξει και να είναι ένα σημείο επαφής για όσες επιθυμούν να το πράξουν.


Την είδηση την βρήκαμε στι 9.1.12 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα reuters.com στην http://www.reuters.com/article/2012/01/09/us-pope-gay-idUSTRE8081RM20120109