20 Ιαν 2012

Έφηβες που μεγάλωσαν με λεσβίες γονείς αναφέρουν τα ίδια επίπεδα ευτυχίας και ποιότητας ζωής


Μελέτη αμφισβητεί την άποψη του Santorum ότι οι λεσβίες γονείς "αποστερούν τα παιδιά τις"

Μια νέα μελέτη παρέχει ένα αντεπιχείρημα στον Rick Santorum, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά των λεσβιών γονέων είναι "σε χειρότερη θέση από ό, τι τα παιδιά με πατέρα στη φυλακή".

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα Παιδιατρικής Ανάπτυξης και Συμπεριφοράς, διαπίστωσε ότι οι έφηβες που μεγάλωσαν με λεσβίες γονείς αναφέρουν τα ίδια επίπεδα ευτυχίας και ποιότητας ζωής, όπως οι έφηβες που μεγάλωσαν με ετερό γονείς.

Αυτή η νέα έρευνα έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την εκστρατεία στη πόλη New Hampshire, όπου ο φέρελπις πρόεδρος Rick Santorum, δήλωσε πως οι λεσβίες γονείς "στερούν από τα παιδιά κάτι που χρειάζονται, που αξίζουν, που έχουν δικαίωμα".
Επικαλέσθηκε έρευνα που δείχνει ότι οι έφηβες που ανατρέφονται από ετερό γονείς έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με εκείνες που ανατράφηκαν από λεσβίες γονείς.

Η νέα μελέτη ακολούθησε 78 17χρονες, οι οποίες ταιριάζουν στην εκπαίδευση στην ηλικία, στο φύλο, στην εθνότητα και στη εκπαίδευση των γονέων με ένα αντίστοιχο δείγμα από έφηβες που ανατράφηκαν από ετερό γονείς.

Η συν-συγγράφισα της μελέτης, Loes van Gelderen, Msc. έγραψε: “Με συνέπεια, κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, οι ερευνήτριες έχουν διαπιστώσει ότι οι κόρες και οι γιοι με λεσβίες γονείς είναι ψυχολογικά καλά προσαρμοσμένες. Και τώρα τα νέα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι 17χρονες που ανατράφηκαν από τη γέννηση τις από λεσβίες μητέρες είναι τόσο ευτυχής όσο οι συμμαθήτριές τις".

Η μελέτη, όχι μόνο εστιάζει στην ποιότητα ζωής για τις έφηβες με λεσβίες γονείς, αλλά και "προσφέρει μια εικόνα για τις θετικές πτυχές της ψυχικής υγείας των εφήβων με λεσβίες μητέρες".
Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας μελέτης που ξεκίνησε η Nanette Gartrell της Εθνικής Μακροχρόνιας Μελέτης Λεσβιακής Οικογένειας, η μεγαλύτερη και μακροβιότερη μελέτη μητέρων και παιδιών.

Όσες θέλετε μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα στα αγγλικά, εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.01.12 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2012/01/19/study-doubts-santorum-view-that-lesbians-rob-children/