27 Ιαν 2012

Tuscaloosa «Ας πάνε οι λεσβίες στο χορό»


Τα σχολεία της Tuscaloosa είπαν: «Ας πάνε οι λεσβίες στο χορό»

Οι απαιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές στο Συμβούλιο Εκπαίδευσης της κομητεία Tuscaloosa, της Αλαμπάμα, στο να σέβονται τα δικαιώματα των Lbtiq, μετά τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις αμέλειας από τα μέλη του προσωπικού προς μια λεσβία φοιτήτρια.

Ένα δικηγορικό γραφείο των ατομικών δικαιωμάτων, Νότιο Δικηγορικό Κέντρο της - Φτώχειας Southern Poverty Law Center, έγραψε στο Συμβούλιο Εκπαίδευσης της κομητεία Tuscaloosa απαιτώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των Lbtiq φοιτητριών να γίνουν δεκτά, σύμφωνα με την Tuscaloosa News.

Η επιστολή διευκρινίζει ότι τα σχολεία και η σχολική επιτροπή πρέπει να επιτρέπουν στις λεσβίες σπουδάστριες να συμμετάσχουν στο χορό με κάποια φίλη ή συντρόφισά τις, και ότι δεν πρέπει να "λογοκρίνουν" την υποστήριξη των Lbtiq δικαιωμάτων.
Αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο 2011, μια σπουδάστρια της Σχολής Brookwood, η Elizabeth Garrett, δήλωσε πως ο Βοηθός Διευθυντή, Thad Fitzpatrick, ότι δεν θα της επιτραπεί να συμμετάσχει στο χορό με μια άλλη μαθήτρια.

Στη Garrett επίσης, φέρεται να είπε ο Fitzpatrick στις 5 Ιανουαρίου να βγάλει τη σκούφια που γράφει «Προσοχή, αυτη η γυναίκα έχει μολυνθεί από “λεσβιοσύνη”, “Προχωρήστε με προσοχή», σύμφωνα με την επιστολή.

Η επιστολή ανέφερε ότι τη σκούφια τη φορούσε η Garret και είχε ως στόχο έναν ξέγνοιαστο τρόπο να προβεί σε δηλώσεις ότι οι λεσβίες θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σχολείου έκανε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία γραπτή απόδειξη των περιστατικών που περιγράφονται στην επιστολή, και κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν ελήφθη κατά της Garrett.

Ο Frank Costanzo, έφορος του σχολικού Συμβουλίου σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις κατηγορίες είπε πως, είχε μιλήσει με τη διοίκηση της Σχολής Brookwood, και δήλωσε ότι ούτε το σχολικό συμβούλιο κομητείας, ούτε το σχολείο, έχουν πολιτική απαγόρευσης ώστε οι λεσβίες φοιτήτριες να μην συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις από κοινού.

Είπε επίσης ότι αν μια σπουδάστρια φορέσει ένα ρούχο που γράφει ότι είναι λεσβία, ή ότι είναι υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των λεσβιών δεν θα αποτελούσε παραβίαση του κώδικα ντυσίματος των σχολείων, διότι δεν θα συνιστούσε «απειλή» ή «διατάραξη».
Ο δικηγόρος της SPLC, Sam Wolfe, είπε ότι η Garret είχε ενημερωθεί από τον Fitzpatrick να βγάλει τη σκούφια επειδή "αποσπούσε" παρά το γεγονός ότι ήταν μια κρύα μέρα και φορούσε μόνο ένα φανελάκι.

Ο Wolfe εξήγησε επίσης ότι η Garrett είχε ζητήσει από μια φίλη της να πάει στο χορό μαζί της και είχε συμφωνήσει. Αυτή ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια πήγε να μιλήσει με τον αντιπρόεδρο να ρωτήσει γιατί δεν μπορούσαν οι δύο φίλες πάνε μαζί στο χορό, αλλά ότι αρνήθηκε να της μιλήσει για το θέμα.

Η επιστολή προς το σχολικό σύστημα έχει θέσει ως ημερομηνία της 1ης Φεβρουαρίου, και είπε ότι το σχολείο πρέπει να σταματήσει τη "λογοκρισία του λόγου που υποστηρίζει τις λεσβίες και τις απαγορεύσεις κατά των λεσβιακών ζευγαριών στο χορό".

Ο Wolfe είπε: "Στο Brookwood, όπως και σε πάρα πολλά σχολεία της Αλαμπάμα, οι λεσβίες μαθήτριες και οι μαθήτριες που θεωρούνται λεσβίες αντιμετωπίζουν άδικη μεταχείριση"

Σύμφωνα με την επιστολή, νομικά μέτρα μπορεί να ληφθούν κατά του σχολικού συμβουλίου, εάν δεν πληρούνται οι απαιτήσεις.

Ο Wolfe, δήλωσε: «Πολύ συχνά, οι λεσβίες φοιτήτριες αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρές παρενοχλήσεις στο σχολείο. Καμιά φοιτήτρια δεν θα πρέπει να δέχεται άδικη μεταχείριση ή να στερείται τα βασικά δικαιώματά της στο σχολείο.

Πέρυσι ένα σχολείο στο Μπέρμιγχαμ, της Αλαμπάμα υποχώρησε αφ' ότου είπε στη σπουδάστρια Sara Couvillon πως δεν μπορούσε να φορέσει μια φανέλα που θα έγραφε σύνθημα υπέρ των δικαιωμάτων των λεσβιών "για την ασφάλειά της".

Επίσης, το 2009, ένα άλλο σχολείο, επίσης, στην Αλαμπάμα, το οποίο ακύρωσε το χορό αφ' ότου η λεσβία μαθήτρια, Cynthia Stewart, ζήτησε να φέρει τη συντρόφισά της.

Η Garrett, δήλωσε στην επιστολή προς το σχολικό συμβούλιο ότι θέλει να μιλήσει: «Για τις άλλες σαν εμένα που αισθάνονται να ποδοπατούνται από το σχολείο και δεν έχουν πάντα την ευκαιρία να υπερασπιστούν την εαυτή τις».


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.1.12 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2012/01/26/tuscaloosa-schools-told-let-lesbians-go-to-prom/