11 Ιαν 2012

Video της Laura Catlow: Για τις ανοησίες που λένε οι ετερό γυναίκες για τις λεσβίες!

"Εσύ δεν μοιάζεις καν με λεσβία!"
Ναι τα έχουμε ακούσει όλα.

Καλώς ήρθατε στην πιο πρόσφατη λεσβιακή παρωδία στη YouTube.

"Ω εσύ είσαι ωραία! Όχι σαν αυτές!"

"Θεέ μου, φοράς τακούνια!"

"Τι ακριβώς, κάνει αυτή, ξέρετε, στο σεξ;"

"Υπάρχει μια λεσβία στη δουλειά πραγματικά, εσείς την ξέρετε;"

Ναι τα έχουμε ακούσει όλα. Τα καλοπροαίρετα αλλά λανθασμένα σχόλια που γίνονται από κάποιες ετερό εντός (και εκτός) της ζωή μας. Όχι από τις εντάξει, προφανώς! Αλλά ίσως από τις ετερό γυναίκες στη δουλειά, τις αδερφές μας, ή οποιεσδήποτε άλλες.

Έτσι θεωρήσαμε πως έπρεπε να μοιραστούμε, προσθέτωντας, αυτή τη λαμπρή λεσβιακή lesbo μικρή ταινία στις πολλές, πάρα πολλές "Χι ανοησίες" που λένε εκεί έξω. Γυρισμένη από την τραγουδίστρια -τραγουδοποιό Laura Catlow η οποία σαφώς έχει πήξει από τις άρρητες ετεροσεξιστικές, κανονιστικές συμπεριφορές που βασίζονται στη σεξουαλικότητα και στο φύλο τη λεσβοφοβία δηλαδή, αυτό μας υπενθυμίζει την θλιβερή αναγνώριση στη δουλειά.

Δεν είναι μια δυσαρέσκεια προς τις ετερό, βεβαίως, αιτία δεν είναι πως τα περισσότερα από τα σχόλια είναι λεσβοφοβικά lesbophobic. Είναι που κάποια από αυτά αφορούν ουσιαστικά τους γκέι (η λέξη γκέι και το ροζ χρώμα που τους συμβολίζει) και καθιστούν αόρατες τις λεσβίες και κάποια από αυτά τα επαναλαμβάνουν και οι λεσβίες.

Α, και παρεμπιπτόντως μόνο και μόνο επειδή είσαι λεσβία δεν σημαίνει ότι μας αρέσεις, έτσι δεν είναι;"

Όσες θέλετε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.1.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/shit-straight-girls-say-to-lesbians.aspx