7 Φεβ 2012

Νόμος για τη λεσβοφοβία και τα εγκλήματα μίσους στη Μάλτα


O πρωθυπουργός της Μάλτας Lawrence Gonzi δήλωσε σήμερα ότι έχει δώσει εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Chris να ξεκινήσει μια διαδικασία διαβούλευσης για να δει αν οι νομοθετικές διατάξεις για την πρόληψη του εγκλήματος μίσους μπορεί να ενισχυθούν.

Σε δήλωσή του σήμερα το απόγευμα, ο Δρ Gonzi είπε ότι μίλησε, διότι υπήρξαν δύο τέτοια περιστατικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων που έχουν κίνητρο τη λεσβοφοβία.

Οι δύο υποθέσεις, είπε, είναι ακόμη υπό διερεύνηση και υπόκεινται σε δικαστικές διαδικασίες, αλλά αν η λεσβοφοβία αποδειχθεί, αυτό θα είναι πολύ ανησυχητικό.
Η χώρα πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το χρώμα, τις πεποιθήσεις ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό τις.

Είπε ότι η κοινωνία δεν πρέπει να κρίνει μεμονωμένα πρόσωπα και οι νόμοι της χώρας πρέπει να εφαρμόζονται.

Οι δύο υποθέσεις που αναφέρονται από τον πρωθυπουργό ήταν η επίθεση σε δύο λεσβίες στη Hamrun, την περασμένη Παρασκευή και ένα αντίστοιχο λεσβοφοβικό περιστατικό σε ένα λεωφορείο στη Floriana.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.2.12 και την μεταφράσαμε από την times of malta.com στην http://www.timesofmalta.com/articles/view/20120207/local/government-to-tighten-laws-against-hate-crime.405754