6 Φεβ 2012

H Ellen DeGeneres δέχτηκε λεσβοφοβία από την Monica Cole


Η ομάδα OneMillionMoms αντιτίθεται στις διαφημίσεις της Έλεν σε αλυσίδα καταστημάτων με οικογενειακά είδη

Η ομάδα «προ-οικογένεια» στις Ην. Πολιτείες καλεί μία από τις μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου της χώρας να διακόψει τις διαφημίσεις της με την Ellen DeGeneres - επειδή είναι λεσβία.

Η ταλαντούχα σταρ της τηλεόρασης έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε πέντε διαφημίσεις για είδη σπιτιού και ένδυσης της εταιρείας JC Penney, αλλά η Monica Cole, διευθύντρια της OneMillionMoms, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την αντίδραση.

Η οργάνωση της - η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως "μια online ακτιβιστική καμπάνια που δίνει στις μητέρες έναν αντίκτυπο με τις ιθύνουσες (λήψης αποφάσεων) των μέσων ψυχαγωγίας”, - υποστηρίζει ότι η Έλεν είναι ακατάλληλη επιλογή.

Ισχυρίζεται ότι η DeGeneres δεν θα πρέπει να εκπροσωπεί τα καταστήματα της εταιρείας - τα οποία πωλούν γυναικεία, ανδρικά, παιδικά ενδύματα, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, κοσμήματα και παπούτσια - γιατί αντιπροσωπεύει μια μειονοτική ομάδα.

Ως εκ τούτου, καλούν τις ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία του καταστήματος και ευγενικά να ζητήσουν μια άλλη προσωπικότητα να γίνει το αντιπροσωπευτικό δείγμα διαφήμισης της εταιρείας.

"Η DeGeneres δεν είναι μια πραγματική αναπαράσταση του τύπου, των οικογενειών που ψωνίζουν από τα καταστήματα της εταιρείας," είπε η Cole στην ιστοσελίδα OneNewsNow.

"Και πρόκειται να κερδίσουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των φιλελεύθερων πελατισών. Αυτό δεν θα ικανοποιήσει ή δεν θα αντισταθμιστεί την απώλεια των πωλήσεων της. Θα χάσουν περισσότερα παρά θα κερδίσουν".

«Ζητάμε από την JC Penney να προσλάβει μια διαφημιστική εκπρόσωπο η οποία θα είναι περισσότερο αντιπροσωπευτική του είδους των πελατισών που ψωνίζουν στα καταστήματα της, όπως οι ετερό οικογένειες", πρόσθεσε.

Ωστόσο, η αντίδραση της δεν έγινε αποδεκτή από τον Ron Johnson, Διευθύνοντα Σύμβουλο της JC Penney.

Ο ίδιος είπε στην Associated Press ότι θα εργαστεί με την Ellen επειδή είναι τίμια.

“Νομίζω ότι η Ellen είναι κάποια που όλες εμπιστεύονται, είναι αξιαγάπητη, συμπαθής, ειλικρινής και αστεία στην ψυχή της, την εμπιστευόμαστε".


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.2.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/mothers-group-oppose-ellen-adverts-for-family-shop.aspx