26 Φεβ 2012

Απόφαση κατά της αντι-Lbtiq έκφρασης Γ'



Απόφαση κατά της αντι-Lgbtiq έκφρασης-λόγου.

Για να βρεθείτε στο πρώτο μέρος πατήστε εδώ


Το δικαστικό σώμα επισημαίνει ότι τα μέλη της Lgbtiq κοινότητας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν όχι μόνο «βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις, εχθρότητα και εκτεταμένες διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη», αλλά, επίσης, ότι ο «Lgbtiq εκφοβισμός στην εκπαίδευση» είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που μπορεί να δικαιολογήσει περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης. Μια διαφορετική ανάλυση με βάση τα συμφραζόμενα με μεγαλύτερη έμφαση στο πλαίσιο των Lgbtiq και στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, θα είχε ενισχύσει την απόφαση του ΕΔΑΔ. Συμφωνώ. Η δικαστίνα Yudskivska και ο Villiger προχώρησαν ακόμη ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζουν ότι αυτές οι μορφές μίσους δεν είναι μια απλή διαδικασία εξισορρόπησης μεταξύ των ανθρώπων οι οποίες εκφράζουν τις απόψεις και των ανθρώπων που είναι στόχος αυτών των απόψεων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προπαγάνδα μίσους προκαλεί πάντα κακό, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον «πραγματικό και άμεσο κίνδυνο» για να αρχίσουμε την καταπολέμηση της. Προειδοποιούν για το κλίμα στο οποίο τα θέματα αυτά έχουν πλέον ειπωθεί και δεν μπορούν πλέον να μην αναιρεθούν. Έτσι, η αντιμετώπιση αυτών των εκφράσεων είναι ένα ζήτημα για ολόκληρη την κοινωνία, όχι μόνο για την ομάδα-στόχο.

Αφήνοντας κατά μέρος την επίμαχη επιχειρηματολογία σχετικά με το περιεχόμενο, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής, η απόφαση εξακολουθεί να είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, τόσο συμβολικά όσο και στην πράξη, στην πάταξη της μισαλλοδοξίας εις βάρος των ανθρώπων με διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες από την πλειοψηφία.

Δείτε το σχετικό άρθρο της συναδέλφισας Alexandra Timmer


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.2.12 και την μεταφφράσαμε από την σελίδα του Blog του ΕΔΑΔ στην http://echrblog.blogspot.com/2012/02/anti-gay-speech-judgment.html

Η φωτογραφία είναι το έργο: A veritable bear for ancient-Greek-style sculpture του George Frederic Watts 1817-1904