29 Φεβ 2012

St. Petersburg, Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο κατά των Lbtiq


Σήμερα Συνέλευση του Νομοθετικού Σώματος της Αγίας Πετρούπολης, ενέκρινε το ο νόμος για την απαγόρευση της λεγόμενης προπαγάνδας “λεσβιακότητας, αμφισεξουαλικοτητας, τρανσεξουαλικότητας και σοδομισμού, καθώς και της παιδεραστίας" και εισήγαγε το διοικητικό τμήμα στην τελική ακρόαση της.

Δελτίο Τύπου από την ΜΚΟ Coming Out:
Σήμερα το νομοσχέδιο που απαγορεύει λεγόμενη “προπαγάνδα λεσβιακότητας, αμφισεξουαλικοτητας, τρανσεξουαλικότητας και σοδομισμού, καθώς και της παιδεραστίας" πέρασε στην 3η ανάγνωση του κοινοβουλίου της Αγίας Πετρούπολης. 29 βουλευτίνες-ές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, 5 ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου, και υπήρξε 1 αποχή. 15 βουλευτίνες-ές δεν ψήφισαν (είτε απείχαν, είτε απουσίαζαν).
Η Olga Lenkova από την ΜΚΟ Coming Out δήλωσε:
«Ντρεπόμαστε για τη πόλη της Αγίας Πετρούπολης, ντρεπόμαστε για τις βουλευτίνες-ες. Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία από αυτές-ους αντιλαμβάνεται πολύ καλά τον παραλογισμό και την άδικη φύση του παρόντος νόμου. Αλλά εκείνες-οι που ψήφισαν υπέρ, δεν ψήφισαν κατά συνείδηση​​, αλλά σύμφωνα με το «καθήκον», γιατί αυτό είναι που τις είπαν να κάνουν οι ανώτερές τις-τους. Δεν είναι ικανές να ψηφίσουν κατά συνείδηση​​, καθώς οι περισσότερες από αυτές-ους έλαβαν τις θέσεις τους όχι από το εκλογικό σώμα θα, αλλά από εκείνες-ους που κατέχουν την εξουσία. Η καθεμιά ξέρει πώς οι εκλογές για τη Συνέλευση του Νομοθετικού Σώματος έγινε στις 4 Δεκεμβρίου.

Σήμερα η καθεμιά μπορεί να δει ότι η κατάχρηση της διαδικασίας εκλογών, μαζί με τις φιλοδοξίες εκείνων που έχουν τη εξουσία να την κρατούν χωρίς να έχει σημασία οτιδήποτε άλλο, να ανοίγει η πόρτα στις "milonovs” - φανατικές, σκοταδίστριες και στενοκέφαλες-ούς. Συνήθως πίσω από τις «milonov» ακολουθούν οι φασίστριες. Οι νόμοι κατά των Lbtiq είναι μόνο η αρχή, αύριο οι "milonovs" θα ακολουθήσουν και θα συνεχίσουν κι άλλες. Εκείνες που χειροκροτούν το “θρίαμβο των παραδοσιακών αξιών" σήμερα πολύ σύντομα θα εκπλαγούν όταν βρεθούν μεταξύ αυτών που "απαγορεύονται".

"Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, φυσικά, δεν μας προκάλεσαν καμία έκπληξη. Ήδη στις 24 Φεβρουαρίου, μετά τις λεγόμενες «δημόσιες» ακροάσεις, ήταν σαφές ότι ούτε ο κ. Milonov, ούτε οι συναδέλφισές-οί του στην Ενωμένη Ρωσία ήταν πρόθυμες να ακούσουν οποιαδήποτε από τα επιχειρήματα των δικηγόρων, των οι επιστημονισών, ή των ακτιβιστριών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έπρεπε να κάνουν. Το γεγονός ότι αγνόησαν ακόμη και το ίδιο το Νομικό Τμήμα της Συνέλευσης του Νομοθετικού Σώματος, το οποίο επέκρινε το νομοσχέδιο πως δεν ορίζει την "αντικειμενική πλευρά της παράβασης", είναι μια σαφής ένδειξη αυτού. Η Lbtiq οργάνωση Coming Out σίγουρα θα συνεχίσει τη μάχη ενάντια στο νόμο και θα καλέσει τον Κυβερνήτη να μην υπογράψει το αντισυνταγματικό νομοθέτημα που υποδαυλίζει το μίσος εναντίον μιας κοινωνικής ομάδας".

Ο κυβερνήτης της πόλης, Georgiy Poltavchenko, έχει τώρα 14 ημέρες για να υπογράψει το νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει, ή να το στείλει πίσω ώστε να «επανεξεταστεί».

Αν ο νόμος τεθεί σε ισχύ, θα αποκλείσει σχεδόν όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από ή για λογαριασμό των Lbtiq, από τις Lbtiq οργανώσεις και το άνοιγμα προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το Διαδίκτυο, περιορίζοντας σημαντικά τη δημοσίευση οτιδήποτε σχετικού με τα δικαιώματα των Lbtiq ή την παροχή συνδρομής τις ή συμβουλές προς αυτές.

Παρομοίως νόμοι εφαρμόστηκαν το 2006 στη Ryazan, στην Arkhangelsk το Σεπτέμβριο του 2011 και τον Δεκέμβριο του 2011 στην περιοχή Kostroma. Αρκετές βουλευτίνες-ές στη Μόσχα εξέφρασαν την επιθυμία να συνταχθεί ένα παρόμοιο νομοσχέδιο. Εν τω μεταξύ, όσες-οι εκπροσωπούν το κυβερνών κόμμα είναι γεγονός πως ισχυρίζονται ότι ένας τέτοιος νόμος θα πρέπει να περάσει στην Δούμα, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.


Την είδηση την βρήκαμε 29.2.12 και την μεταφράσαμε από την ILGA στην http://ilga-europe.org/home/news/latest_news/st_peterburg_law_adopted