9 Φεβ 2012

Η Βουλή της Washington ψήφισε υπέρ της ισότητας του γάμου


Η Βουλή ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την εισαγωγή του γάμου των λεσβιών με 55 ψήφους υπέρ, 43 κατά. Η Γερουσία της πολιτείας έχει ήδη εγκρίνει το μέτρο, το οποίο υποστηρίζεται επίσης από την κυβερνίτιδα της Πολιτείας.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες αφ' ότου η κυβερνήτιδα Christine Gregoire, υπέγραψε το νομοσχέδιο. Οι αντίπαλες έχουν ορκιστεί να καταπολεμήσουν τους γάμους των λεσβιών με μια ψηφοφορία, παρόμοια με την Πρόταση 8 της Καλιφόρνιας που θα δώσει στις ψηφοφόρους την ευκαιρία να ανατρέψει την υπέρ των λεσβιών νομοθεσία.

Χθες, το 9ο Περιφερειακό Εφετείο έκρινε ότι η Πρόταση 8 ήταν αντίθετη με το σύνταγμα των Ην. Πολιτειών. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει δικαιοδοσία για ορισμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, η απόφασή του περιορίστηκε στην Καλιφόρνια.

Πριν αρχίσει η σύνοδος του νομοθετικού σώματος φέτος, η Κυβερνήτιδα Gregoire ανακοίνωσε την υποστήριξή της για την κίνηση στην πρωτεύουσα, ενώ βρισκόταν στην Ολυμπία.

Είπε σε συνέντευξη τύπου: "Ήρθε η ώρα για την ισότητα του γάμου στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Είναι δίκαιο να το κάνει".
"Οι Lbtiq οικογένειες μας αντιμετωπίζουν τα ίδια εμπόδια με τις ετερό οικογένειες: τα βγάζουν πέρα​​, επιλέγοντας σε ποιο σχολείο να στείλουν τα παιδιά τις, βρίσκοντας κάποιαν να γεράσουν μαζί, στέκονται ενώπιον φιλενάδων και οικογένειας και κάνουν μια δέσμευση ζωής.

Για όλα τα ζευγάρια, η άδεια γάμου είναι πολύ σημαντική. Τους δίνει το δικαίωμα να συνάπτουν σύμβαση γάμου κατά την οποία τα νομικά συμφέροντά τους, καθώς και εκείνα των παιδιών τους, εάν υπάρχουν, να προστατεύονται από το υπάρχον αστικό δίκαιο".

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευσε μια ταινία μήνυμα, όπου είπε: «Ως κυβερνήτιδα, πιστεύω ότι η Πολιτεία της Ουάσιγκτον δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις. Ως πολίτισα των Ην. Πολιτειών, σύζυγος και μητέρα, ο γάμος είναι δίκαιος, και σωστός. Και ήρθε η ώρα".

Η γιγάντια εταιρεία των καφέ Starbucks ήταν μεταξύ των πολλών που εδρεύουν στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον που υποστήριξε το νομοσχέδιο.
Σε δήλωση από την έδρα του Σιάτλ η τιτάνια εταιρεία ζεστών ροφημάτων είπε ότι ήταν «υπερήφανη» που εντάσεται μαζί με άλλες εταιρείες που έχουν έδρα στην Ουάσιγκτον όπως η Microsoft και η Nike, που υποστηρίζουν την ισότητα του γάμου στη Πολιτεία.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.2.12 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2012/02/08/washington-house-of-representatives-votes-for-gay-marriage/