16 Μαρ 2012

Το σύνθημα της Athens Pride 2012: "Αγάπαμε με, είναι Δωρεάν" της Ευσταθίας Ιωαννίδου


To νέο σύνθημα της Athens Pride: "Αγάπαμε με, είναι δωρεάν"

Μπροστά στην αναγκαιότητα της άμεσης επικοινωνίας της οργανωτικής επιτροπής της Athens Pride με την λεσβιακή, γκέι, αμφισεξουαλική και τρανς (LGBT) κοινότητα, εκδόθηκε φέτος ανοιχτό κάλεσμα για το κεντρικό σύνθημα. Η ανταπόκριση υπήρξε καταιγιστική όσο κι υπέροχη, με δεκάδες συμμετοχές!

Κάποια συνθήματα θύμιζαν ότι η Athens Pride είναι γιορτή μνήμης μιας επανάστασης της ερωτικής έκφρασης. Έκδηλη σε πολλά ήταν το πάγιο αίτημα για ισότητα. Άλλα συνδέανε το Φεστιβάλ μας με την υπόλοιπη Ελλάδα της κρίσης. Μια κρίση πρωτόγνωρη, την οποία οι LGBT την βιώνουν πιο οδυνηρά και πιο σιωπηλά.

Κοινή ήταν η απαίτηση, η Athens Pride να μείνει μια πολύχρωμη γιορτή αισιοδοξίας κι ορατότητας και να υπογραμμίσει, ότι οι έννοιες που τελικά θωρακίζουν τις κοινωνίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία, αν και ανεκτίμητες, δεν στοιχίζουν τίποτε. Το ίδιο και ό,τι όμορφο συνδέει τις ανθρώπους: το γέλιο, ο έρωτας, η φιλία, η αγάπη, η αποδοχή. Η αγάπη μέσα από την αποδοχή και το σεβασμό…

Η Οργανωτική Επιτροπή με περηφάνια σας παρουσιάζει την πρόταση της Ευσταθίας Ιωαννίδου, ως το κεντρικό σύνθημα του Athens Pride 2012:
ΑΓΑΠΑ ΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ - LOVE ME, IT’S FREE