10 Μαρ 2012

Δελτίο Τύπου για τις ψευδείς δηλώσεις του κ. Κακλίκη στον ΟΗΕ


LESB.EQUAL.-ΛΕΣΒΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Μαρτίου 2012
Η Ελλάδα ψεύδεται στον ΟΗΕ ως προς την προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου

Η LESB.EQUAL.-Λεσβίες για την Ισότητα καταδικάζουν τις ανυπόστατες δηλώσεις του Πρέσβη Γεώργιου Κακλίκη στον ΟΗΕ.

Η προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου στην Ελλάδα όπως την δηλώνει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας Πρέσβης Γ. Κακλίκης στην 19η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στις 2 Μαρτίου 2012, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, δείτε την δήλωση του στο βίντεο εδώ
 

Απόσπασμα της δήλωσής του που αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου: "Σε σχέση με τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και τράνς ταυτότητας φύλου, η Ελλάδα έχει μια ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων που απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και της trans ταυτότητας φύλου. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση, σήμερα, εξετάζει το θέμα της αναγνώρισης των λεσβιακών και γκέι ζευγαριών. Θα ήθελα να τονίσω ότι στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές σας στον τομέα αυτό και σας καλούμε να συνεχίσετε το έργο σας".

Η νομοθεσία την οποία επικαλείται  ο κ. Κακλίκης δεν υφίσταται. Το Σχέδιο Νόμου  για "Καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας", το οποίο θα συμπεριελάμβανε και την ΛΟΑΤ κοινότητα, δεν εμφανίστηκε ουσιαστικά ποτέ στη Βουλή.  Η Ελλάδα πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτισών-ων  και να μεταρυθμίζει τη νομοθεσία της  με βάση τις αποφάσεις της Ευρ. Ένωσης τις οποίες συνυπογράφει, όπως αυτής της 28.11. 2008 2008/913/ΔΕΥ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλώσεις όπως αυτές εκθέτουν την Ελλάδα τόσο διεθνώς όσο και εσωτερικά αλλά και τις λεσβίες, τους γκέι, τις-τους αμφισεξουαλικές-ους, και τις-τους trans transgenders. Η Ελλάδα ως τώρα δεν έχει κάνει κάτι  για να αντιμετωπίσει την έκφραση και τα εγκλήματα μίσους. Αντιθέτως, μυρικάζει εντός της και ψεύδεται στο εξωτερικό. Αγνοώντας ακόμη και την πρώτη έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βασίζονται στο σεξουαλικό προσανατολισμό και την τρανς ταυτότητα φύλου (HRC/19/41)

Το 2010 ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στα ΜΜΕ πως ως τον Ιανουάριο του 2011 θα έφερνε τουλάχιστον το Σύμφωνο Συμβίωσης και για τα Lgbtiq ζευγάρια,  από τότε δεν έχουμε ακούσει ούτε έναν ψίθυρο για αυτό. Υπενθυμίζουμε πως αναμένουμε την απόφαση του Ευρ. Δικαστ. Ανθρωπ. Δικαιωμάτων για το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά από προσφυγή λεσβιακών και γκέι ζευγαριών κατά της Ελλάδας και πως συνεχίζεται η προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τους γάμους του λεσβιακού και γκέι ζευγαριού στην Τήλο το 2008.

Οι οδηγίες 78/2000 και 43/2000 της Ε.Ε.,
για την προστασία των δικαιωμάτων των Lgbtiq στο χώρο εργασίας, αφού τις πετσοκόπηκαν κατέληξαν ως νόμος 3304/2005 στην Ελλάδα,  όμως δεν έχουμε δει ακόμη την πρακτική του εφαρμογή.




Lesb.Equal.- Λεσβίες για την Ισότητα 
http://www.lesbianbimafia.blogspot.com/
e-mail: lesb.equal@yahoo.gr