14 Μαρ 2012

Νομοθεσία για την ισότητα του γάμου ψηφίστηκε στη Δανία


Η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για τον γάμο των λεσβιών στην εκκλησία – αλλά οι ιερείς έχουν τον τελευταίο λόγο για το αν τα ζευγάρια μπορούν να προσβλέπουν σε ένα θρησκευτικό γάμο αυτό το καλοκαίρι.

Στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, στις 13 Μάρτη, η πρωθυπουργίνα Helle Thorning-Schmidt δήλωσε ότι η κυβέρνηση βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιουνίου 2012, επιτρέποντας στις Lbtiq να περπατούν στο διάδρομο της εκκλησίας της επιλογής τις - αν βρουν μία-έναν ιερέα, η οποία είναι πρόθυμη για τη διεξαγωγή της τελετής.

"Θα εξαρτάται πάντα ατομικά από την ιερέα ως προς το αν αυτή-ός είναι διατεθειμένη να ευλογήσει τα Lbtiq ζευγάρια, αλλά η νομοθεσία προβλέπει τα ίδια δικαιώματα με τα ετερό ζευγάρια", είπε η πρωθυπουργίνα.

Ένας αριθμός ιερέων έχει ήδη εκφράσει δυσαρέσκειά στην προοπτική της εκκλησίας να φιλοξενεί Lbtiq γάμους, αλλά η κα. Thorning Schmidt είπε ότι είναι μια "σκληρή, αλλά καλή συζήτηση" και η κυβέρνηση έχει καταφέρει να καταλήξει σε μια λύση που να σέβεται και τις δύο απόψεις.

"Είναι σημαντικό να στέλενει ένα τέτοιο μήνυμα μια χώρα όπως η Δανία - Σεβόμαστε την επιλογή της κάθε πολίτισας, αλλά και την επιλογή των ιερέων", είπε η ίδια.


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.3.12 και την μεταφράσαμε από την b.dk στην http://www.b.dk/english/gay-marriage-legislation-passed-by-summer-says-pm