8 Μαρ 2012

Η βία επικεντρώνεται συχνά στις γυναίκες επειδή είναι λεσβίες, αμφισεξουαλικές, ή τρανς


8 Μάρτη 2012

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας 2012, δύο συμπροεδρίνες της διακομματικής Lbtiq ομάδας υπενθυμίζουν ότι η βία επικεντρώνεται συχνά στις γυναίκες επειδή είναι λεσβίες, αμφισεξουαλικές, ή τρανς. Καλωσορίζουν επίσης την δημοσίευση μελέτης σχετικά με τις διακρίσεις κατά των λεσβιών και των αμφισεξουαλικών και γυναικών και των κοριτσιών, και τρανς.

Η Sophie in 't Veld, ευρωβουλευτίνα, αντιπροεδρίνα της διακομματικής Lbtiq ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχολίασε: «Σοκαρίστηκα όταν είδα ότι τόσο πολλές όπως οι 29 από 49 χώρες στην Ευρώπη εξακολουθούν να απαιτούν οι τρανς να υποβάλλονται σε υποχρεωτική στείρωση απλά επειδή είναι αυτές-οι που είναι-συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου χώρας, της Ολλανδίας. Ευτυχώς μια πρόσφατη εκστρατεία άλλαξε το ρεύμα στη Σουηδία, η Ολλανδία θα τροποποιήσει σύντομα το νόμο. Τώρα ζητώ από όλες τις υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρώπης να ακολουθήσουν το παράδειγμά τις".

Η βία εναντίον των Lbtiq γυναικών είναι διαδεδομένη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου μένουν χωρίς προστασία από τη βία και το μίσος. Στην Τουρκία, καταγράφηκαν 32 τρανς δολοφονίες μόνο το 2010, ο τρίτος υψηλότερος συνολικός αριθμός δολοφονιών. Μια πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ρίξει φως εκτενώς σχετικά με τη βία που αντιμετωπίζουν οι Lbtiq γυναίκες και κορίτσια στην Ευρώπη.

Η Ulrike Lunacek ευρωβουλευτίνα και συμπροεδρίνα της διακομματικής Lbtiq ομάδας, συνέχισε: «Σήμερα θα ήθελα επίσης να καλωσορίσω τη δημοσίευση της μελέτης για τις διακρίσεις κατά των λεσβιών και αμφισεξουαλικών γυναικών και των κοριτσιών και των τρανς που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο της Ευρώπης από τη συντονιστική επιτροπή για την ισότητα μεταξύ Γυναίκών και ανδρών. Μας θυμίζει ότι σήμερα, στην Ευρώπη, οι λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές γυναίκες και κορίτσια αντιμετωπίζουν τη βία, τις διακρίσεις και δυσκολίες στην πρόσβαση υγειονομικής περίθαλψης".
"Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο, και θα συνεχίσουμε σφυροκοπούμε αυτό που θα πρέπει να είναι προφανές: Οι γυναίκες αξίζουν μια ασφαλή, ισχυρή και ισότιμη θέση στην κοινωνία, είτε πρόκειται για λεσβίες, αμφισεξουαλικές, τρανς είτε για ετερό".

Την επόμενη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ετήσια έκθεσή της για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.3.12 και την μεταφράσαμε από την Lbtiq Διακομματική Ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης στην http://www.lgbt-ep.eu/press-releases/stop-the-violence-against-lesbian-bisexual-and-transgender-women/