5 Μαρ 2012

Νέα έκθεση για τις αντι-Lbt διακρίσεις στην Ευρώπη


Στο Συμβούλιο της Ευρώπης είχε ανατεθεί έκθεση, που τώρα είναι διαθέσιμη, για τις διακρίσεις εις βάρος των λεσβιών και των αμφισεξουαλικών γυναικών και των κοριτσιών και των transgender προσώπων.

Η Hertha Richter-Appelt και η Susanne Cerwenka, του Τμήματος Έρευνας Σεξ και Εγκληματολογικής Ψυχιατρικής του Αμβούργου της Γερμανίας, πραγματοποίησε την έρευνα στις χώρες μελών.

Η έκθεση έρχεται μετά τη δημοσίευση ορόσημο τον Ιούνιο του Thomas Hammarberg, Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία απογύμνωσε την κλίμακα της λεσβοφοβίας, της αμφιφοβίας και της τρανσφοβίας στην Ευρώπη.

Η Αγγλία, η οποία κατέχει την προεδρία της Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου της Ευρώπης, θα διοργανώσει μια υπουργική διάσκεψη στις 27 Μαρτίου 2012 για να συζητήσει την καταπολέμηση της λεσβοφοβίας, αμφιφοβίας και της τρανσφοβίας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.3.12 και την μεταφράσαμε από την humanrightseurope.org στην http://www.humanrightseurope.org/2012/03/new-report-on-anti-homosexual-discrimination-in-europe/#.T1FOmSzU2ck.facebook