6 Μαρ 2012

Στοχευμένα δολοφονούνται Lbtiq στο Ιράκ


Η διεθνής Lbtiq Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έλαβε σήμερα εκθέσεις από το Ιράκ για ένα κύμα στοχευμένων δολοφονίών προσώπων που θεωρούνται ότι είναι Lbtiq. Σύμφωνα με Iρακινές ακτιβίστριες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις αρχές Φεβρουαρίου 2012, μία ομάδα αγνώστων δημοσίευσε απειλές θανάτου εναντίον «των μοιχών" κυρίως στις σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης και της Βασόρας. Οι απειλές έδιναν στα πρόσωπα, των οποίων τα ονόματα και οι ηλικίες έχουν περιληφθεί, τέσσερις ημέρες για να σταματήσουν τη συμπεριφορά τις ή αλλιώς θα αντιμετωπίσουν την οργή του Θεού, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις Μουτζαχεντίν. Σύμφωνα με πηγές στο εσωτερικό του Ιράκ, ως αποτέλεσμα αυτής της νέας αύξησης της αντι-Lbtiq βίας περίπου 40 άνθρωποι απήχθησαν, βασανίστηκαν απάνθρωπα και δολοφονήθηκαν. Οι ιρακινές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη στοχευμένη βία ούτε την έχουν καταγγείλει δημοσίως. Πιστεύεται ευρέως ότι αυτές οι φρικαλεότητες διαπράττονται από μια ομάδα της σιιτικής πολιτοφυλακής.

Δήλωση της Cary Alan Johnson
Διευθύντριας, της Διεθνούς Lbtiq Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Σήμερα η κυβέρνηση του Ιράκ αποτελεί μια πλήρως κυρίαρχη και δημοκρατική χώρα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προστατεύει όλες τις πολίτισες της, συμπεριλαμβανομένων των Lbtiq από το μίσος γεμάτο βία και από το θάνατο στα χέρια των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων. Μέλη ομάδων επαγρύπνησης που διαιωνίζουν τις στοχευμένες δολοφονίες για αυτές που θεωρείται ότι είναι Lbtiq δεν πρέπει να είναι ανεκτές στο νέο Ιράκ. Έχουμε δει αυτές τις ωμότητες στο παρελθόν. Το 2009 μέλη των ομάδων επαγρύπνησης δολοφόνησαν στο Ιράκ εκατοντάδες πρόσωπα για τον υποτιθέμενο σεξουαλικό προσανατολισμό τις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τέτοιες αποτρόπαιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζητάμε από την ιρακινή κυβέρνηση να σταματήσει τη δίωξη και την απρόκλητη δολοφονία των Lbtiq, και οι δράστες να τιμωρηθούν.

Δήλωση του Hossein Alizadeh
Συντονιστή του προγράμματος της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, της Διεθνούς Lbtiq Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η ιρακινή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την προστασία όλων των ιρακινών πολιτισών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Lbtiq κοινότητας. Καλούμε τις ιρακινές αρχές να παρέμβουν άμεσα για την προστασία της Lbtiq κοινότητας και να προσαγάγουν στη δικαιοσύνη όσες ευθύνονται για αυτές τις φρικαλεότητες. Ζητούμε ιδιαίτερα από τον ιρακινό Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταγγέλλει την αντι-Lbtiq βία στο Ιράκ και να ξεκινήσει μια επίσημη έρευνα για αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα.

--- --- ---
Η διεθνής Lbtiq Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ILGHRC), ιδρύθηκε το 1990, είναι μια κορυφαία διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφιερωμένη στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις ή κακοποίηση βάσει του σεξουαλικού τις προσανατολισμού, του τρανς φύλου ή έκφρασης. Είμαστε αφοσιωμένες στην ενίσχυση της ικανότητας του κινήματος των Lbtiq ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο για τη διεξαγωγή της τεκμηρίωσης των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbtiq και με τη συμμετοχή μας στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις συνεργάτιδες σε όλο τον κόσμο. Έχουμε συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη, με τις περιφερειακές οργανώσεις παρακολούθησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των πολιτικών συνεργάτιδων της κοινωνίας. Η ILGHRC έχει συμβουλευτικό καθεστώς στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών ως μια αναγνωρισμένη μη-κυβερνητική οργάνωση που εκπροσωπεί τις ανησυχίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Lbtiq σε όλο τον κόσμο.


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.3.12 και την μεταφράσαμε από την ILGHRC γραμμένη από την Roberta Sklar στην http://www.iglhrc.org/cgi-bin/iowa/article/pressroom/pressrelease/1492.html