11 Μαρ 2012

Συζήτηση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις Lgbtiq διακρίσεις 4

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συζητά τις διακρίσεις και τη βία βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της τράνς ταυτότητας για να βρεθείτε στο πέμπτο μέρος πατήστε εδώ


Οι ακόλουθες μη-κυβερνητικές οργανώσεις πήραν επίσης το λόγο: Ιδρύματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Αγγλία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τον Ισημερινό, τη Μογγολία, τη Νέα Ζηλανδία, και την Σκωτία, με κοινή δήλωση, η Διεθνής ILGA, η Διεθνής Επιτροπή Νομικών, η CUC Oλλανδίας, το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το HIV-AIDS και το Νομικό Δίκτυο για τον ιό HIV του Καναδά.

Το Συμβούλιο θα συνεχίσει τον αμφίδρομο διάλογο για την αυθαίρετη κράτηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα των εσωτερικά εκτοπισμένων απροσώπων στις 3:00 μ.μ..

Τεκμηρίωση
Το Συμβούλιο έχει μπροστά του τη μελέτη τεκμηρίωσης, της Ύπατης Αρμόστριας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των νομοθεσιών διακρίσεων, των πρακτικών και των πράξεων βίας κατά προσώπων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της τράνς ταυτότητας τις (A/HRC/19/41).

Εναρκτήριες δηλώσεις
Η επιτροπή άκουσε αρχικά μια δήλωση μέσω βίντεο από τον Ban Ki-Moon, Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε

Η LAURA LASSERRE DUPUY Προεδρίνα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε πως το σημερινό πάνελ πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για να διευκολύνει έναν εποικοδομητικό, συνειδητό-συναινετικό και διαφανή διάλογο για το θέμα των νόμων που εισάγουν διακρίσεις και πράξεις βίας κατά των προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το τρανς φύλο, και την ταυτότητα και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ των χωρών για την περαιτέρω πορεία.

Ο Ban Ki-Moon, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι κατανοεί πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η τρανς ταυτότητα φύλου είναι ευαίσθητα θέματα, αλλά υπάρχει ανάγκη να μιλήσει ανοικτά, επειδή οι ​​ζωές είναι σε κίνδυνο και επειδή είναι υποχρέωση των χωρών να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχει ένα μοτίβο βίας και διακρίσεων που απευθύνεται σε ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς, πρόσωπα φυλακίζονται, βασανίζονται ακόμα και δολοφονούνται. Είναι μια μνημειώδης κηλίδα στη συλλογική συνείδηση ​​και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου στις οποίες το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να ανταποκριθεί. Ο Γενικός Γραμματέας είπε πως όσες είναι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς δεν ήταν μόνες τις, ότι στέκεται δίπλα τις, και ότι η μάχη για τον τερματισμό της βίας και των διακρίσεων είναι κοινή. Μια ιστορική μετατόπιση είναι σε εξέλιξη και οι περισσότερες χώρες βλέπουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας δείχνει το δρόμο προς τα εμπρός και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει τη βία, την απαγόρευση των διακρίσεων και να εκπαιδεύσει το κοινό.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.3.12 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα των Ην. Εθνών της Ύπατης Αρμοστείας στην http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=11920&LangID=E