12 Απρ 2012

Προστασία στις λεσβίες, αμφισεξουαλικές δασκάλες της Ιρλανδίας


Ο κ. Quinn δρα κατά των «διακρίσεων» των εκπαιδευτικών

Προτάσεις για τον τερματισμό των διακρίσεων έναντι των λεσβιών εκπαιδευτικών στα σχολεία θα δημοσιεύσει τις προσεχείς εβδομάδες, ο Υπουργός Παιδείας Ruairi Quinn, δήλωσε σε εκπροσώπους στο συνέδριο Asti σήμερα.

Η δευτεροβάθμια ένωση καθηγητριών έκανε μια εκστρατεία για την τροποποίηση του άρθρου 37 του νόμου για την Ισότητα των Εργαζομένων ώστε να εξαλειφθούν οι διακρίσεις κατά των Lbtiq καθηγητριών.

«Το πρόγραμμά μας για την κυβέρνηση περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι θα αφαιρέσει τις διακρίσεις κατά των Lbtiq, που αποτρέπουν την προστασία, όπως στις δασκάλες", είπε ο κ. Κουίν σε αντιπροσώπους στη Cork.

Η γερουσιαστίνα Averil Power του κόμματος Fianna Fáil δημοσίευσε ένα νομοσχέδιο τον περασμένο Φεβρουάριο για την πρόληψη στα σχολεία από διακρίσεις εις βάρος των λεσβιών και αμφισεξουαλικών καθηγητριών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Ισότητας, τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να ισχυριστούν ότι η πρόσληψη μιας λεσβίας ή αμφισεξουαλικής δασκάλας θα μπορούσε να υπονομεύσει το θρησκευτικό ήθος τους.

Ο κ. Quinn είπε πως εργάστηκε με τις γερουσιαστίνες Averil Power, Ivana Bacik και την Κatherine Zappone, για να επιτευχθεί πρόοδος στο θέμα.

"Για να κινηθεί γρήγορα η εξάλειψη των διακρίσεων αυτών, είμαι επίσης σε επαφή με τον Υπουργό Alan Shatter και τη Γενική Εισαγγελεία, και θα δημοσιεύσουμε τις προτάσεις τις επόμενες εβδομάδες.

«Το έργο της άρσης των διακρίσεων θα υποστηριχθεί επίσης από το Φόρουμ Εκφοβισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου, και η οποία θα υποστηρίζεται από μια ομάδα εργασίας σχετικά με την παρενόχληση η οποία θα επικεντρωθεί αρχικά στην αντιμετώπιση του Lbtiq φοβικού εκφοβισμού".


Το απόσπασμα της είδησης το βρήκαμε στις 10.4.12 και το μεταφράσαμε από την Irish Times στην http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2012/0410/breaking48.html