3 Μαΐ 2012

Εθνικές εκλογές 2012: Ψηφίστε περισσότερες γυναίκες, Γεν. Γραμ. Ισότητας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ

Ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:
«Σε αυτές τις εκλογές περισσότερο παρά ποτέ, θα πρέπει να ψηφισθούν περισσότερες γυναίκες. Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την κρίση και γιαυτό χρειάζονται περισσότερο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Εύχομαι και ελπίζω ότι, παρά τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό που επικρατεί σήμερα ανάμεσα στα κόμματα, η επόμενη Βουλή των Ελλήνων θα έχει περισσότερες γυναίκες από το χαμηλό ποσοστό του 17,3% της προηγούμενης Βουλής»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απόρριψη τηλεοπτικού σποτ-κοινωνικού μηνύματος από το ΕΣΡ
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει ότι κατέθεσε το τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας για τις εκλογές στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με στόχο να λάβει την έγκριση της προβολής του ως κοινωνικού μηνύματος. Το πλήρες κείμενο του τηλεοπτικού σποτ που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ, είναι:
«Για την εκπαίδευση των παιδιών μας, εμπιστευόμαστε γυναίκες και άνδρες.
Για την υγεία μας, εμπιστευόμαστε γυναίκες και άνδρες.
Για την εκπροσώπησή μας στην πολιτική ζωή του τόπου, γιατί να εμπιστευόμαστε μόνο άνδρες; Σε αυτές τις εκλογές αψηφήστε τα στερεότυπα. Ψηφίστε και γυναίκες.»

Το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημα και την σχετική ένσταση της ΓΓΙΦ, καθώς, σύμφωνα με την γραπτή αιτιολογία, το σποτ «υπερβαίνει τον στόχο της ισότητας των φύλων». Σημειωτέον ότι το ίδιο ακριβώς σποτ είχε εγκριθεί από το ΕΣΡ και είχε προβληθεί στην καμπάνια της ΓΓΙΦ για τις Αυτοδιοικητικές Δημοτικές Εκλογές του 2010.


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.4.12 από την Γεν. Γραμ. Ισότητας στην http://www.isotita.gr/var/uploads/PRESS%20%28APO%20SEP%202010%29/DT_3-5-12_EKLOGES-2012.pdf