13 Μαΐ 2012

Πάνω από 50.000 Lbtiq στην Υπερηφάνεια των Βρυξελλών

Πάνω από 50.000 βρέθηκαν στην Ημέρα Υπερηφάνειας λέει η αστυνομία

Δεκάδες χιλιάδες Lbtiq συμμετείχαν στην Ημέρα Υπερηφάνειας στο κέντρο των Βρυξελλών, στις 12.5.12. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην υποστήριξη του Lbtiq τρόπου ζωής και έθεσε με δριμύτητα το θέμα της πρώτης ομοερωτοφοβικής δολοφονίας της χώρας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του γκέι ο οποίος γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου στη Λιέγη.

Ήταν πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι Lbtiq και οι υποστηρίκτριές τις είχαν ένα σαφές μήνυμα για την πολιτική του Βελγίου: H βία κατά των Lbtiq δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Πολλές συμμετέχουσες-ντες φορούσαν μια μαύρη κορδέλα για να δείξουν την αποστροφή τις για τη βία που απευθύνεται στις Lbtiq.

Στις 11 Μάη η Επιτροπή Διοργάνωσης της Υπερηφάνειας παρέδωσε μια αναφορά προς τον Πρωθυπουργό Elio Di Rupo (σοσιαλιστής Γαλλόφωνος), ο πρώτος ανοιχτά γκέι πρωθυπουργός του Βελγίου. Το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Ίσων Ευκαιριών έλαβαν επίσης ένα αντίγραφο. Και οι τρεις ανέλαβαν τη δέσμευση να καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης με μέτρα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους κατά των Lbtiq σύντομα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.5.12 και την μεταφράσαμε από την deredactie.be στην http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/news/120512_gay_pride_belgian_pride_brussels_lesbian_transgender

Το πρώτο και μεγαλύτερο άρμα στην πορεία ήταν αυτό του κυβερνώντος κόμματος