3 Μαΐ 2012

Η Εισαγγελία εστιάζει στους προαγωγούς και στους πελάτες B'


Στην Statewide, υπήρξαν 150 συλλήψεις με βάση τη νέα επιβαρυντική ποινή για την εξαναγκαστική σωματεμπορία, διότι ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2007, σύμφωνα με την κατανομή των υπηρεσιών ποινικής δικαιοσύνης όλων των Πολιτειών, αλλά η 13η ήταν στη πόλη της Νέας Υόρκης.

Εβδομήντα από τις 150 υποθέσεις παραμένουν ανοικτές. Από τις 80 που έχουν ολοκληρωθεί, έχουν υπάρξει 13 καταδικαστικές αποφάσεις για τη ποινή της εξαναγκαστικής σωματεμπορίας, μεταξύ άλλων εκβάσεων περιλαμβάνονται 33 καταδικαστικές αποφάσεις, εκτός από αυτήν της εξαναγκαστικής σωματεμπορίας, και την απόδωση κατηγοριών εις βάρος 21 κατηγορουμένων.

Το γραφείο του Εισαγγελέα του Μπρούκλιν, Charles J. Hynes, έφερε 52 υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, τις περισσότερες από κάθε Εισαγγελία, στην χώρα την εν λόγω περίοδο. (Μία από αυτές τις υποθέσεις πρόσφατα ετέθει σε αβεβαιότητα όταν ετέθει ζήτημα για την αξιοπιστία της κατηγούρου, μιας γυναίκας που είπε ότι είχε βιαστεί και εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική εργασία σε ηλικία 13 ετών).
Ο κ. Hynes, δήλωσε πως ο νόμος και η αλλαγή προσέγγισης έχει σημαντικά αποτελέσματα. "Μας έδωσε τη δυνατότητα να διασώσουμε τις νέες γυναίκες, τα κορίτσια πραγματικά, από τον κλοιό των εμπόρων, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν τη δυνατότητα να αποφύγουν τη δίωξη», είπε.

Ο Αστυνομικός Επίτροπος Raymond W. Kelly έχει επίσης αρχίσει να στρέφει τις προσπάθειες επιβολής του τμήματος του από τις εργαζόμενες του σεξ στους πελάτες τις με πειθαρχικά μέτρα με την γενική ονομασία Επιχείρηση Καταστροφή της Πορνείας.
Οι επιπτώσεις από τις αλλαγές εμφανίζονται με τους αριθμούς σύλληψης στο Μανχάταν.

Οι συλλήψεις εξαναγκαστικά εργαζομένων στο σεξ μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο περίπου μεταξύ του 2010 και του 2011, ενώ οι συλλήψεις των πελατών τις, ανέβηκαν ένα τρίτο περίπου. Και τους τρεις πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς, υπήρξαν 90 συλλήψεις στο Μανχάταν με την κατηγορία της εκμετάλευσης μιας εκδιδόμενης, σχεδόν 107 υποθέσεις που ήταν το σύνολο των υποθέσεων για όλο το 2011.

Η Bridgette Carr, διευθύντρια της Κλινικής Εξαναγακστικής Εμπορίας Ανθρώπων στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, είπε ότι ο νόμος της διακίνησης ήταν μέρος ενός "παραδείγματος έσχατης ανάγκης" που σιγά σιγά απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα – μια αλλαγή που θα απαιτήσει πολλή εκπαίδευση και σχεδιασμό από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με τους εγκληματίες στις 2 π.μ. την Παρασκευή το βράδυ αν θέλουμε να τους πιάσουμε ενώ πουλάνε σεξ. Έχουμε μέρη για να τους στεγάσουμε», είπε. "Αλλά τι κάνετε στις 2 το πρωί, εάν δεν είναι εγκληματίας; Πού θα τους στεγάσετε; Πώς μπορείτε να τους κρατήσετε ασφαλείς; Αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα".

Η υπόθεση που έφτασε τον περασμένο μήνα από το γραφείο του κ. Vance είναι διαφορετική από πολλές άλλες αφού ασκείται βάσει του νέου νόμου όπου οι γυναίκες εργαζόμενες στο σεξ δεν ήταν ανήλικες και δεν αυτοπροσδιορίζονται ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Το γραφείο του κ. Vance καθόρισε την υπόθεση, με το άκουσμα τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των εκδιδομένων και των προαγωγών, ότι οι γυναίκες είχαν εξαναγκαστεί να εργάζονται για αυτούς.

Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Vance, η ομάδα του πατέρα και του γιού έβρισκαν πελάτες ντυμένοι με στολή οδηγού που ενεργούσαν ως μεσάζοντες: Ο George Vincent ο πρεσβύτερος, 55 ετών, ήταν προαγωγός για τουλάχιστον δύο δεκαετίες και έφερε και τον 33χρονο γιο του, George Vincent τον νεώτερο, στην επιχείρηση.

Οι Vincent ζητούσαν από τις γυναίκες να τους δίνουν ποσοστά κάθε βράδυ ή θα αντιμετώπιζαν σκληρές συνέπειες, και έπαιρναν τα περισσότερα χρήματα από τις πληρωμές των γυναικών – από 200 έως 500 δολλάρια για κάθε πελάτη, είπε η εισαγγελία.

Έφερναν γυναίκες στο Μανχάταν από το Queens και την Allentown, όπου οι Vincent: είχαν σπίτια. Ένα βιβλίο που βρέθηκε στο σπίτι του γιου του έδειξε ότι μια γυναίκα του είχε δώσει περίπου 500.000 δολάρια το 2011, είπε η εισαγγελία.

Πατέρας και γιος βρέθηκαν αθώοι και δεν πλήρωσαν εγγύηση, δεδομένου ότι συνελήφθησαν στην Πενσυλβάνια με μια γυναίκα που είπαν πως την στρατολόγησαν στο Μπάφαλο.


Για να βρεθείτε στο πρώτο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.4.12 και την μεταφράσαμε από την nytimes.com γραμμένη από την Russ Buettner στην http://www.nytimes.com/2012/05/03/nyregion/manhattan-prosecutors-focus-on-pimps-instead-of-prostitutes.html?_r=2&smid=tw-nytimes&seid=auto