4 Μαΐ 2012

Απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου για τις οροθετικές εργαζόμενες του σεξ


Απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη τύπου για τις οροθετικές εργαζόμενες του σεξ:

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος μιας εκ των κατηγορουμένων, περιέγραψε τις σκηνές που έζησε κατά την ανάκριση, πράξεις που «συμβολοποιούν την κρατική προκατάληψη, την άγνοια, τον κοινωνικό αποκλεισμό: Είχαν βάλλει μάσκες στις έντεκα κατηγορούμενες, οι αστυνομικοί φορούσαν γάντια όπως και η δικαστική υπάλληλος που δακτυλογραφούσε».

Ο κρατικός μηχανισμός, όλες εκείνες-οι που "αναλαμβάνουν να μας προστατέψουν", εκφράζουν έμπρακτα την άγνοια και την προκατάληψη για τον τρόπο μετάδοσης της ασθένειας, και την ίδια στιγμή αποτυπώνουν και συμβολοποιούν το «φόβο της μόλυνσης», την «υγειονομική βόμβα του Λοβέρδου».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, επεσήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι βασικά χρήστριες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Στηλίτευσε το ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκαλώντας το «τμήμα του κατασταλτικού μηχανισμού, υπόλογες-ους γιατί πήραν βιαίως τις γυναίκες και τις έβαλαν να υπογράψουν ότι γνώριζαν την ασθένειά τις, ώστε να στηρίξουν τη γνωστή κατηγορία της "σκοπούμενης σωματικής βλάβης", ενώ την ίδια στιγμή οι μετανάστριες υπέγραψαν χωρίς διερμηνεία».

Κλείνοντας, τόνισε ότι η οι εξαρτημένες γυναίκες και συνολικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν αποκοπεί όχι μόνο από την προστασία, αλλά καθώς δεν διαθέτουν χρήματα αποκλείονται επίσης από την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

«Η υπόθεση αυτή δεν συνιστά μόνο παραβίαση των δικαιωμάτων, των διεθνών συνθηκών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά αποτελεί το θρίαμβο του ανορθολογισμού».

----- ------ ------ ------- ---- ----

Το απόσπασμα το βρήκαμε στις 4.4.12
Οι υπηρεσίες υγείας για την οροθετικότητα είναι δωρεάν