6 Μαΐ 2012

Υπογράψτε την επιστολή προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο για τις οροθετικές εργαζόμενες του σεξ


Προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, Πρωθυπουργό της Ελλάδας:
Σταματήστε την εξαναγκαστική εξέταση και την δημοσιοποίηση των οροθετικών γυναικών εργαζομένων του σεξ.

Επιστολή

Προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, Πρωθυπουργό της Ελλάδας,

Κύριε,
Από το τέλος του Απριλίου 2012, οι εργαζόμενες του σεξ στην Ελλάδα εξαναγκάστηκαν να ελεγχθούν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η αστυνομία ανάρτησε φωτογραφίες των 12 εργαζομένων του σεξ στην ιστοσελίδα της www.hellenicpolice.gr . Όσες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV αντιμετωπίζουν την εισαγγελία με την κατηγορία της εκ προθέσεως πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης, ένα κακούργημα.

Οι πρακτικές αυτές αποτελούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων του σεξ, του δικαίωμά τις της ελευθερίας, της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου για την κατάσταση της υγείας τις. Είναι διακρίσεις και σε πλήρη αντίθεση με όλες τις διεθνείς συνθήκες και της ΕΕ όπου η Ελλάδα έχει επικυρώσει. Είναι απαρχαιωμένες, δεδομένου ότι είναι μόνο μια επανέκδοση από της Νομοθεσίας Μεταδοτικών Ασθενειών που εφαρμόζονταν κατά τη διάρκεια της Βικτοριανής περιόδου της Αγγλίας.

Επίσης, είναι τελείως αντιπαραγωγικές από την άποψη της πρόληψης του HIV και αντίθετες με όλες τις συστάσεις καταπολέμησης του ιού HIV.

Η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στις εργαζόμενες του σεξ δεν πρόκειται να σταματήσει τις νέες μολύνσεις, αλλά μόνο να επιδεινώσει το στιγματισμό και τις διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων του σεξ και όσες ζουν με τον ιό HIV. Η υποχρεωτικές εξετάσεις και η δημοσιοποίηση των οροθετικών γυναικών εργαζομένων του σεξ συμβάλλει μόνο στην μαγαλύτερη δυσπιστία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι εργαζόμενες του σεξ θα αποφεύγουν την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, όταν πρέπει, αντί να ενθαρρυνθούν και να γίνονται σεβαστές. Αν οι εργαζόμενες του σεξ αγνοήσουν την κατάστασή τις και αποφεύγουν την ιατρική περίθαλψη, δεν θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία τις και να μειώσουν τον κίνδυνο νέας μόλυνσης.

Το νέο κλίμα της παράνοιας και του φόβου μόνο θα τις αποθαρρύνει από το να εξεταστούν και να αποκαλύψουν την κατάστασή τις. Θα αναγκάσει τις οροθετικές εργαζόμενες του σεξ να κρύφτούν και να αποδεχθούν ανασφαλείς σεξουαλικές σχέσεις για να αποφευχθεί η υποψία, και θα ενθαρρύνει τους πελάτες να ζητούν σεξ χωρίς προφυλάξεις πιστεύοντας ότι οι εργαζόμενες του σεξ έχουν ελεγχθεί για την ασφάλειά τις.

Ζητάμε:
- Τον άμεσο τερματισμό της καταναγκαστικής και της υποχρεωτικής εξέτασης
- Τη μη ποινικοποίηση και τη μη διάκριση των εργαζομένων του σεξ που ζουν με τον ιό HIV
- Το σεβασμό του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής
- Την πρόσβαση σε δωρεάν, ανώνυμο έλεγχο του HIV και σε εθελοντική βάση
- Δημόσιες εκστρατείες για την πρόληψη του HIV, των μέσων της μετάδοσης, και κατά του στιγματισμού των εργαζομένων του σεξ και των οροθετικών
- Να δωθεί τέλος στις περικοπές της υγειονομικής περίθαλψης και τις υπηρεσίες, ιδίως όσον αφορά την πρόληψη του HIV, την περίθαλψη και την πρόσβαση στη θεραπεία.

Οι εργαζόμενες του σεξ δεν είναι το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης.

Όσες θέλετε να υπογράψετε την επιστολή πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.4.12 και την μεταφράσαμε από την change.org στην http://www.change.org/petitions/to-mr-lucas-papademos-prime-minister-of-greece-stop-the-forced-testing-and-outing-of-sex-workers#