11 Μαΐ 2012

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας λέει ναι στο γάμο των λεσβιών


Τα λεσβιακά ζευγάρια στην Κροατία να έχουν το δικαίωμα να νυμφευθούν

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Zoran Milanovic αποκάλυψε στην καθημερινή εφημερίδα της Κροατίας Jutarnji List ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να προετοιμάσει ένα νέο νομικό πλαίσιο για σχέσεις των Lbtiq.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι λεσβίες συντρόφισες θα είναι σε θέση να νυμφευθούν στο μέλλον, παρέχοντάς τις έτσι ίσα δικαιώματα με τον ετερό γάμο, αλλά δεν θα είναι σε θέση να παιδοθετούν.

Αναπάντητο παραμένει το αν η μια συντρόφισα θα μπορεί να παιδοθετήσει το βιολογικό παιδί της άλλης συζύγου. "Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε, και να εμπνευστούμε από τις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου.

Δίνοντας ισχυρότερα πολιτικά νομικά δικαιώματα στην Lbtiq κοινότητα δεν θα στερηθεί καμία τα δικαιώματά της. Η ουσία είναι το γεγονός ότι είναι ένας κύκλος ανθρώπων που είναι επίσης, τα μέλη της κοινότητάς μας, που χρειάζονται μεγαλύτερη νομική ασφάλεια.

Εμείς πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και με διαφάνεια γι 'αυτό, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απλά ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.5.12 και την μεταφράσαμε από την Croatian Times στην http://www.croatiantimes.com/news/General_News/2012-05-11/26990/Gay_couples_in_Croatia_to_be_entitled_to_marry