24 Μαΐ 2012

Είσαι μια περίεργη τύπισα;

Λοιπόν, έχετε περάσει χρόνια που αγωνίζεσθε να κάνετε τις άλλες-ους να δεχτούν τη σεξουαλική σας ταυτότητα.

Έχετε υποστεί κάθε κλισέ, με την θεία η οποία σας είπε, "Ω, είναι που δεν έχεις βρει το σωστό άνδρα ακόμη", σφίγγοντας τις γροθιές σας στο θυμό στη πρόταση της "καλύτερης φίλης" που προβλέπει με βεβαιότητα, ότι "σε λίγα χρόνια θα τα παρατήσετε όλα, για να παντρευτείτε έναν άνδρα και να έχετε παιδιά", η πνευματώδης επινόηση επιστρέφει με τον ενοχλητικό τύπο στο μπαρ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μετά από μια νύχτα μαζί του, εσείς "δεν θα είστε πια λεσβία".

Σε αντίποινα γεμίσατε τον τοίχο σας με αφίσες διάσημων λεσβιών, όπου τη πιο διάσημη φωτογραφία με τις δύο νεαρές που φιλιούνται, την τοποθετήσατε στρατηγικά πάνω από το κρεβάτι για να την δουν όλες-οι. Κολλήσατε σημαίες ουράνιου τόξου στο αυτοκίνητό σας, κόψατε τα μακριά μαλλιά σας κοντά και φροντίσατε να το ανακοινώσετε σε όλες με υπερηφάνεια: "Είμαι λεσβία!!" Μπολιαστήκατε και μπολιάσατε και τις άλλες για να σας αποδεχτούν. Και τελικά προέκυψε θρίαμβος. Σήμερα πια, η οικογένειά σας καλωσορίζει τη συντρόφισά σας στο οικογενειακό σπίτι, με τα χέρια ορθάνοικτα. Δεν πειράζει την οικογένειά σας ακόμη και να συμπιέστείτε στο παλιό μονό σας κρεβάτι μαζί, έχοντας πλήρη επίγνωση για αυτό και τι θα μπορούσε να συμβεί. Τελικά σε απο-δέχονται: ποτέ δεν θα είσαι με έναν άνδρα, είσαι λεσβία για όλη σου τη ζωή.

Ή είσαι; Όπως οι περισσότερες λεσβίες που πρέπει να δίνουμε τόσο σκληρή μάχη για να κάνουμε τις άλλες να αποδεχθούν την ταυτότητά μας που ακόμη και η πιο φευγαλέα σκέψη του να πας με έναν άνδρα φέρνει την πιθανότητα της διάλυσης της σεξουαλικότητάς σου. Η ιδέα του να πρέπει να υπομείνεις μια σειρά από «στο είπα», το αυτάρεσκο βλέμμα στο πρόσωπό της μητέρας σας, τα πατερλανιστικά σχόλια όπως, "Λοιπόν, τουλάχιστον το έχεις βγάλει έξω από το σύστημά σου τώρα" είναι αρκετό για να κάνει οποιαδήποτε λεσβία να θάψει τέτοιες σκέψεις στις βαθύτερες σκοτεινές γωνιές του μυαλού της.

Αυτή την εποχή επανέρχεται, η περιέργεια για την αμφισεξουαλικότητα μεταξύ ετερό γυναικών που είναι ευρέως αποδεκτή, ακόμα και μοντέρνα. Τελικά, οι ετερό γυναίκες ποτέ δεν χρειάστηκε να αγωνιστούν για να κάνουν τις άλλες-ους να αποδεχθούν ότι είναι ετερό. Η αμφισεξουαλική περιέργεια μεταξύ λεσβιών είναι όμως ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Όταν μια ετερό αποκαλύπτει ότι είναι περίεργη για τις γυναίκες οι άλλες-οι τείνουν να σκέφτονται, "Ω, καλό γι' αυτήν, που είναι άνετη με το γεγονός ότι είναι ετερό, αλλά αυτή είναι ανοιχτόμυαλη”. Όταν μια λεσβία αποκαλύπτει πως είναι περίεργη για παιδιά, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη ένας όρος, διότι τόσο λίγες είναι πρόθυμες να το παραδεχτούν (ας πούμε-περίεργη τύπισα) οι άλλες τείνουν να σκέφτονται, "Ήξερα ότι δεν ήταν πραγματικά λεσβία ! "ή "Ήταν απλά μια φάση".


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.5.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/are-you-guy-curious.aspx