21 Μαΐ 2012

Το λεσβιακό μυθιστόρημα "Carol" της Patricia Highsmith θα γίνει ταινία


Η Cate Blanchett θα πρωταγωνιστεί στην ταινία που βασίζεται στο λεσβιακό μυθιστόρημα του 1950 της Patricia Highsmith “Η τιμή του Αλατιού” που αργότερα όπως και στην Ελλάδα το μυθιστόρημα είχε τον τίτλο “Κάρολ”.

Η Cate Blanchett και η Mia Wasikowska (έπαιξε στην ταινία “Τα παιδιά είναι εντάξει” η οποία δέχτηκε κριτική από την λεσβιακή κοινότητα) είναι οι πρωταγωνίστριες στη τανία Carol, μια προσαρμογή του μυθιστορήματος, όπου είναι μια λεσβιακή ιστορία αγάπης στην δεκαετία του 1950 στη Νέα Υόρκη.

Η λεσβία θεατρική συγγράφισα, Phyllis Nagy έχει γράψει την προσαρμογή που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Highsmith, που δημοσιεύτηκε αρχικά με ψευδώνυμο. Η φημισμένη συγγράφισα έχει συγγράψει μια σειρά ψυχολογικών θρίλερ, μυθιστορημάτων αγωνίας συμπεριλαμβανομένου του “Ξένες στο τρένο” και τον “Ταλαντούχο κ. Ripley”.

Η Carol είναι μία ιστορία αγάπης για την κατα-δίωξη, την προδοσία και το πάθος που ακολουθεί την άνθιση της σχέσης ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικές γυναίκες. Η μια είναι μια νεαρή γυναίκα στα είκοσί της, που δουλεύει σε ένα πολυκατάστημα και ονειρεύεται μια πιο ικανοποιητική ζωή, και η άλλη είναι, μια γυναίκα παγιδευμένη σε έναν χωρίς αγάπη, πλούσιο γάμο που απεγνωσμένα προσπαθεί να απελευθερωθεί, αλλά φοβάται μην χάσει την κόρη της στη διαδικασία αυτή. Η ιστορία ήταν πολύ σημαντική για τη στιγμή που εκδόθηκε το μυθιστόρημα στα 1952, γιατί ήταν ένα από τα πρώτα βιβλία της φαντασίας που έκαναν ένα βήμα μακριά από τη συνήθη απεικόνιση των λεσβιακών σχέσεων, ως απλά ως μια βραχυπρόθεσμη επαφή, και απεικονίζει τις σχέσεις ως μια αληθινή ιστορία αγάπης. Η κα. Highsmith είναι γνωστό πως είχε λεσβιακές σχέσεις.

Η ταινία θα παραχθεί από τις βραβευμένες συνεργάτιδες παραγωγούς, την Elizabeth Karlsen και την Stephen Woolley της εταιρείας Number 9 Films, μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής της Αγγλίας, και συν-χρηματοδοτείται από την Film4. Η μαγνητοσκόπηση ξεκινά Φεβρουάριο 2013 στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Η Tessa Ross της Film4 σχολίασε: "Η Carol είναι μια όμορφη σπαραξικάρδια ιστορία και είναι μια απόδειξη για τις ταλαντούχες ηθοποιούς, που έχει προσελκύσει του διαμετρήματος της Cate και της Mia, για να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εργαζόμαστε με την Number 9 της Liz και της Stephen όπου θα βοηθήσει να συγκεντρώσει ό,τι υπόσχεται, να είναι μια πραγματικά υπέροχη ταινία".


Την είδηση την βρήακαμε στις 18.5.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από την Julia Thompson στην http://www.divamag.co.uk/category/arts-entertainment/cate-blanchett-to-star-in-film-of-1950s-lesbian-novel.aspx