15 Μαΐ 2012

Οι λεσβίες Laura Cavin και Sheri Green μεγαλώνουν τα τετράδυμά τις Α'

Λεσβιακό ζευγάρι αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια για το μεγάλωμα των τετράδυμων παιδιών τις

Δεν θα είναι πολύ καιρός που τα ενός χρόνου τετράδυμα η Brianna, ο Derrick, ο Anthony και η Cason ξεκινήσαν να λένε τις πρώτες λέξεις και να φωνάζουν μαμά.

Αλλά μπορεί να είναι λίγο πριν η κοινωνία και το νομικό σύστημα αναγνωρίσει το λεσβιακό ζευγάρι Laura Cavin και Sheri Green, από τη Νάπολη, Φλόριντα, με τον ίδιο τρόπο.

Μέσα από τα θαύματα της σύγχρονης ιατρικής, κάθε γυναίκα γέννησε δύο από τα τετράδυμα, αλλά πρέπει να παιδοθετήσουν τα άλλα δύο για να έχουν την νομική επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών.

Βιολογικά, η Brianna, ο Anthony, ο Derrick και η Cason είναι παιδιά της Sheri. Είχαν συλληφθεί με τα ωάρια της Sheri και σπέρμα δότη, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, όταν η Laura και η Sheri αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια οικογένεια μαζί. Δύο από τα γονιμοποιημένα ωάρια εμφυτεύθηκαν στη Laura και δύο στη Sheri ώστε να βελτιώσουν την πιθανότητα ότι και τα τέσσερα θα εξελιχθούν σε επιτυχείς εγκυμοσύνες, η πιθανότητα των οποίων ήταν λιγότερο από 2%.

Και οι δύο γυναίκες έμειναν έγκυες.
Αλλά οι μητέρες έχουν μόνο τα νόμιμα δικαιώματα για τα δύο παιδιά που η κάθε μια γέννησε. Για να αποκτήσουν πλήρη νομικά δικαιώματα και στα τέσσερα παιδιά τις, η Sheri και η Laura πρέπει να παιδοθετήσουν η μια τα “γεννημένα παιδιά” της άλλης. Για πάνω από 30 χρόνια, ωστόσο, απαγορεύεται στη Φλόριντα η παιδοθεσία από τις λεσβίες.

Ένα εφετείο της Φλόριντα το 2010 επικύρωσε την απόφαση ενός δικαστηρίου του Μαϊάμι που λέει πως η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική. Από αυτήν την απόφαση, περισσότερες από 150 περιπτώσεις παιδοθεσίας έχουν εγκριθεί στο Miami-Dade. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που εκκρεμούν στη Lee. Επειδή τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται, είναι ασαφές εάν υπάρχουν και άλλες υποθέσεις στη νοτιοδυτική Φλόριντα.

"Είναι αβέβαιο το πότε θα υπάρχει απόφαση για τις υποθέσεις», δήλωσε ο Cape Coral δικηγόρος του ζευγαριού Harold Eskin, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα θα είναι ευνοϊκά, αυτό θα θέσει ευκολότερο το στάδιο για τα άλλα ζευγάρια να ακολουθήσουν και οι μελλοντικές υποθέσεις θα χρειάζονται λιγότερο χρόνο".

Οι κρατικές υπάλληλοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα αμφισβητήσουν την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαιοδοτικού δικαστηρίου.

Προκλήσεις πέρα της ανατροφής των παιδιών
Το γεγονός ότι κάθε μητέρα δεν μπορεί να διεκδικήσει νόμιμα και τα τέσσερα παιδιά παρουσιάζει προκλήσεις σε διάφορα μέτωπα για την οικογένεια.

"Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη σταθερότητα στις οικογένειες, αν η νομοθεσία συμβαδίσει με τις κοινωνικές αλλαγές", δήλωσε η Eskin. "Δημιουργεί ένα κενό, αποτρέπει τα παιδιά από να λάβουν τα οφέλη και των δύο γονέων. Υπάρχουν πολλές συνέπειες που μπαίνουν στο παιχνίδι, όχι μόνο των γονικών δικαιωμάτων".


Για να βρεθείτε στο δεύτερο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.5.12 και την μεταφράσαμε από την usatoday.com γραμμένη από την Kira Lewis στην http://www.usatoday.com/news/nation/story/2012-05-12/lesbian-couple-legal-hurdles-quads/54929746/1