4 Ιουν 2012

Γυναίκες διαδήλωσαν υπέρ της έκτρωσης στην Τουρκία

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περάσει ένα νέο νόμο, απαγορεύοντας σχεδόν πλήρως τις αμβλώσεις.

Κρατώντας πανό και πλακάτ, γυναίκες όλων των ηλικιών, με συνθήματα όπως «δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή», «είμαι γυναίκα όχι μητέρα, κάτω τα χέρια από το σώμα μου», κ.ά. έκαναν πορεία ως την πλατεία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν προκάλεσε αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις και στελέχη της αντιπολίτευσης όταν, σε δύο ομιλίες του, υποστήριξε πως οι αμβλώσεις και η κύηση με καισαρική τομή εντάσσονται σε «μυστικές» συνωμοσίες με στόχο να ανασχεθεί η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Οι αμβλώσεις, υποστήριξε, αποτελούν «δολοφονίες» και πρόσθεσε ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του θέματος.

 

Την είδηση και την φωτογραφία την βρήκαμε στις 4.6.12 από την tvxs.gr στην http://tvxs.gr/news/kosmos/konstantinoypoli-xiliades-diadilonoyn-gia-dikaioma-stin-amblosi