18 Ιουν 2012

Λεσβίες και αμφισεξουαλικές έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κακοποίηση

Λεσβίες και αμφισεξουαλικές έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κακοποίηση σύμφωνα με νέα μελέτη

Σε μια μελέτη των Ην. Πολιτειών, οι λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά παιδικής κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης ως ενήλικες από τις ετερό γυναίκες


Οι ερευνήτριες, οι οποίες δεν μπορούν να εξηγήσουν το λόγο για τα ευρήματα, διαπίστωσαν επίσης ότι αυτές που αυτο-προσδιορίστηκαν ως butch, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν πως υπήρξαν θύματα αυξημένης παιδικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής αλλά και συναισθηματικής παραμέλησης, ενώ αυτές που αυτο-προσδιορίστηκαν ως femme ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής επίθεσης ως ενήλικες.

Οι ερευνήτριες μελέτησαν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πρόγραμμα “Γυναίκες του Ουράνιου Τόξου”, μια εθνική, έρευνα για τις λεσβίες και αμφισεξουαλικές, η οποία επικεντρώνεται στην αυτο-αντίληψη της ταυτότητας του κοινωνικού φύλου. Στην ανώνυμη online έρευνα απάντησαν 1.243 γυναίκες, εκ των οποίων το 40% χαρακτηρίστηκαν ως femme, και το 15% ως butch.

Η επικεφαλής της έρευνας Keren Lehavot δήλωσε: «Οι λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές, στο δείγμα μας ανέφεραν υψηλά ποσοστά παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης και σεξουαλικής επίθεσης ως ενηλίκες γυναίκες. Αυτές που περιέγραψαν την εαυτή τις ως πιο butch ανέφεραν σημαντικά υψηλότερη σωματική και συναισθηματική παραμέληση κατά την παιδική ηλικία.

"Εκείνες που αυτοπροσδιορίστηκαν ως πιο femme ανέφεραν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων ως ενήλικες. Δίνοντας βαρύτητα σε αυτό τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, ο εντοπισμός των πλέον ευάλωτων μεταξύ αυτής της ομάδας είναι εξαιρετικά κρίσιμος.

"Οι γιατρίνες και οι πάροχοι υγείας που εργάζονται με τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές θα πρέπει να εξετάσουν το κοινωνικό ρόλο του βιολογικού φύλου και της έκφρασης του κοινωνικού ρόλου του βιολογικού φύλου με στοχευμένες παρεμβάσεις και εκτιμήσεις".

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό, Ρόλοι του Βιολογικού Φύλου.

Sex Roles
A Journal of Research
Editor-in-Chief: Irene H. Frieze
ISSN: 0360-0025 (έντυπη έκδοση)
ISSN: 1573-2762 (ηλεκτρονική έκδοση)

και ο τίτλος της έρευνας: "Childhood Trauma, Adult Sexual Assault, and Adult Gender Expression among Lesbian and Bisexual Women", της Keren Lehavot, της Yamile Molina και της Jane M. Simoni


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.6.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/lesbian-and-bi-women-more-likely-to-suffer-abuse-says-new-study.aspx