27 Ιουν 2012

Παγκόσμια έρευνα για την αμφιφοβία, λεσβοφοβία στο χώρο εργασίας Β'


"Η Ποιοτικά ανεξάρτητη έρευνα αυτού του είδους είναι ανεκτίμητη για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος της λεσβοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, και να προσδιορίσει πού είναι καλύτερο να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας", δήλωσε ο Chalmers. "Με τα επίπεδα των διακρίσεων στο χώρο εργασίας να παραμένουν τόσο υψηλά σε χώρες όπως η Αγγλία και οι Ην. Πολιτείες, τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια δουλειά να κάνουμε για να επιφέρουμε αλλαγές στη στάση απέναντι στις Lbtiq στον υπόλοιπο κόσμο".

 Ο Johnson είπε πως η Out Now έχει εντοπίσει αυτό που αποκαλεί «Κενό Ποικιλομορφίας» και κάλεσε τις εταιρείες να ορίσουν το κλείσιμο αυτού του κενού.

"Εμείς το βλέπουμε στις απαντήσεις των ερωτήσεων δείχνουν πώς οι άνθρωποι είναι απρόθυμες να ρωτήσουν σχετικά με την ποικιλομορφία και την πολιτικών ένταξης για τις Lbtiq εργαζόμενες κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων εργασίας - έστω και αν η μελέτη LGBT 2020 δείχνει πως αυτός είναι ένας από τους πιο κρίσιμους και σημαντικούς παράγοντες σε μια νέα θέση για τις περισσότερες ερωτηθείσες, όταν κρίνουν μια πιθανή εργοδοσία. Στην Out Now αυτό το «“Κενό Ποικιλομορφίας” θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει να επικεντρώνεται τόσο στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στους δείκτες ισότητας όσο και στο να αρχίσουν να κάνουν περισσότερες προσπάθειες οι επιχειρήσεις, όπου είναι περισσότερο απαραίτητες και θα κάνουν ό,τι καλύτερο - με το να ακούσουν τις εργαζόμενές τις, και να εστιάσουν στην τοποθέτηση περισσότερων πόρων ώστε να κάνουν πραγματικά τις συνθήκες καλύτερες στο χώρο εργασίας για το Lbtiq προσωπικό τις».

Ο Johnson τόνισε η εταιρεία του δεν ήταν κατά των εταιρικών δεικτών. «Οι δείκτες αυτοί έχουν ένα ρόλο να παίξουν", δήλωσε. "Είναι ακριβώς εδώ που νομίζω ότι πολλές οργανώσεις έχουν χάσει το δρόμο τις τις τελευταίες χρονιές. Η επιτακτική ανάγκη να πετύχουν υψηλά ποσοστά σε αυτούς τους δείκτες έχει γίνει αυτοσκοπός - και το γεγονός ότι πολλές από τις οργανώσεις που παρέχουν αυτά τα αποτελέσματα συλλέγουν επίσης συχνά μια αμοιβή από πολλές εταιρείες που κατατάσσονται υψηλά μας κάνει να νιώθουμε αρκετά ανήσυχες για τη διαδικασία κατά καιρούς".

Ο Chalmers πρόσθεσε πως υπήρχαν κίνδυνοι, το να στηρίζονται στην υψηλή βαθμολογία των εταιρεικών δεικτών για τις Lbtiq στον χώρο εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο: «Στις χώρες όπου υπάρχει κάποιας μορφής νομική προστασία κατά των διακρίσεων στην κατάταξη των εταιρειών στο χώρο εργασίας, με τη νομική συμμόρφωση τις μπορούν να βοηθήσουν, αλλά σε διεθνές επίπεδο, η έρευνα βασίζεται σε δείκτες και κατατάξεις που μπορεί πραγματικά να είναι αντιπαραγωγικές».

Η Διευθύντρια Εργασίας της ΜΚΟ Stonewall Colleen Humphrey, δήλωσε: «Γνωρίζουμε από την εργασία μας για την αντιμετώπιση της κατάστασης της αμφιφοβίας, λεσβοφοβίας σε όλο τον κόσμο ότι πολλές τρανς και λεσβίες εξακολουθούν να ζουν με το φόβο της παρενόχλησης και των διακρίσεων, και στην εργασία. Ακόμα και εδώ στην Αγγλία, πρόσφατη έρευνα δείχνει στη Stonewall πως 2,4 εκατομμύρια Lbtiq σε ηλικία εργασίας έχουν γίνει μάρτυρες του λεσβοφοβικού, αμφιφοβικού εκφοβισμού στο χώρο εργασίας τις τελευταίες πέντε χρονιές, οπότε είναι σαφές πως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Πάνω από 600 σημαντικές εργοδοσίες, με 10 εκατομμύρια προσωπικό διεθνώς μεταξύ αυτών, να συνεργαστούν μαζί μας για να βεβαιωθούν ότι το Lbtiq προσωπικό τις υποστηρίζεται σε κάθε τοποθεσία ανεξάρτητα από το που είναι η βάση της εταιρείας, και να ενθαρρύνουμε τις εργοδοσίες να υπερασπίζονται την ισότητα όποτε αυτή αμφισβητείται. Αυτό το είδος της άμεσης παρέμβασης, θα κάνει μια πραγματική διαφορά σε εκατομμύρια εργαζόμενες. Είμαστε ευτυχής που στις “Πρωταθλήτριες της Ποικιλομορφίας” μας - συμπεριλαμβάνονται παγκόσμιες εργοδοσίες, όπως η Ernst & Young, η Barclays και η P & G – που είναι αφοσιωμένες στον ίδιο στόχο”.

Η Out Now θα παρουσιάσει ένα εργαστήριο που ονομάζεται «Κενό Διαφορετικότητας - όπου η πολιτική συναντά την πραγματικότητα στο χώρο εργασίας», στο Λονδίνο, στις 5 Ιουλίου 2012 στην Out & Equal Lgbt Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής στο χώρο Εργασίας. Περαιτέρω η έρευνα LGBT 2020 θα κυκλοφορήσει σε αυτό το εργαστήριο από την Out Now, που θα περιλαμβάνει τα πρώτα ως τώρα στοιχεία στο χώρο εργασίας για την λεσβοφοβία που δέχονται οι Lbtiq εργαζόμενες στην Τουρκία, στην Ινδία, στο Ισραήλ - και άλλες χώρες. Λεπτομέρειες για την εγγραφή στη globallgbtworkplacesummit.org.

Πηγή δεδομένων: Out Now Παγκόσμια LGBT 2020 Μελέτη
Χρονιά: 2012


Για να βρεθείτε στο πρώτο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.6.12 από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/workplace-homophobia-outnow-survey.aspx