27 Ιουν 2012

Παγκόσμια έρευνα για την αμφιφοβία, λεσβοφοβία στο χώρο εργασίας Α'

Λεσοβοφοβία στο χώρο εργασίας: το κίνδυνο εφησυχασμού από εταιρείες, αποκάλυψε η παγκόσμια μελέτη πως η λεσβοφοβία είναι ενδημική στις ζωές εκατομμυρίων λεσβιών

Η μεγαλύτερη ερευνητική μελέτη του κόσμου για τη ζωή των Lbtiq μόλις κυκλοφόρησε, το πρώτα παγκόσμια στοιχεία που συγκρίνουν τις εμπειρίες λεσβοφοβίας, αμφιφοβίας στην εργασία και στην καθημερινή ζωή των LBTIQ που ζουν σε 21 χώρες σε όλη τη γη.

Η νέα ερευνητική μελέτη περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με πραγματικές εμπειρίες της ζωής των Lbtiq σε όλες τις έξι ηπείρους - και αποκαλύπτει την σαφή εικόνα ακόμη πιο ξεκάθαρα την επικράτηση της λεσβοφοβίας, αμφιφοβίας και τις τρέχουσες επιπτώσεις της στις ζωές πολλών εκατομμυρίων λεσβιών και τρανς παγκοσμίως.

Σχεδόν μία στις έξι ερωτηθείσες στο πλαίσιο της μελέτης LGBT 2020 τόσο στις Ην. Πολιτείες όσο και στην Αγγλία (Ην. Πολιτείες: 15,3% και στην Αγγλία: 14,5%) είπαν οι ερευνήτριες πως έχουν βιώσει προσωπικά παρενόχληση από συναδέλφισες-ους στην εργασία κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, λόγω της αντιλαμβανόμενης σεξουαλικότητά τις.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι μέρος της μεγαλύτερης και πιο ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας για τις Lbtiq στη γη - η "Out Now Παγκόσμια Μελέτη για τις LGBT 2020”. Αυτή η ερευνητική εργασία ορόσημο έχει ήδη συλλέξει στοιχεία από περισσότερες από είκοσι χώρες, σε δώδεκα γλώσσες μέτρησης ένα ευρύ φάσμα πτυχών της ζωής των Lbtiq.

H Out Now - η οποία επινόησε την μελέτη LGBT 2020 - είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση Lbtiq συμβούλων. Η LGBT 2020 καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων, της δημογραφίας και των καταναλωτικών δραστηριοτήτων.

Μια βασική διαπίστωση είναι ότι η αμφιφοβική και λεσβοφοβική παρενόχληση και οι διακρίσεις εξακολουθούν να είναι κοινός τόπος σε πολλές πτυχές της ζωής των Lbtiq.

Τα τρέχοντα υψηλά επίπεδα λεσβοφοβίας στην εργασία έρχονται σε έντονη αντίθεση με την πολύ πιο θετική εικόνα που απεικονίζεται στη κατάταξη εταιρικών αποτελεσμάτων από τους διάφορους δείκτες των εταιρειών “Ποικιλομορφία και Ενσωμάτωση”, που δημοσιεύθηκε από μη-κυβερνητικές οργανώσεις στην Αγγλία, στις Ην. Πολιτείες και αλλού.

Τις τελευταίες χρονιές, καθώς οι δείκτες έχουν την τάση να δείχνουν σημαντικές βελτιώσεις σε πολλούς χώρους εργασίας - με τα αποτελέσματα ορισμένων ερευνών, ακόμη και κατά 100% σε ορισμένες δεκάδες εταιρείες που συμμετέχουν.

Αλλά η πραγματικότητα για πολλές λεσβίες και αμφισεξουαλικές στην εργασία φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετική.

Σύμφωνα με τον Ian Johnson, Διευθύνοντα Σύμβουλο της OutNowConsulting.com - κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία των Lbtiq στη γη - η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, οι εταιρείες πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα αν είναι οι πολύ αξιέπαινοι στόχοι της Ποικιλομορφίας στο χώρο εργασίας και οι Πολιτικές Ένταξης να φέρουν εις πέρας πραγματικές βελτιώσεις για όλες τις λεσβίες και τρανς εργαζόμενες στο χώρο εργασίας.

"Είναι εύκολο να είναι αυτάρεσκες στο πλαίσιο των ανερχόμενων αποτελεσμάτων στους διάφορους δείκτες ισότητας των εταιρειών,» είπε ο Johnson. «Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος ότι δηλαδή οι εταιρείες βλέποντας τα υψηλά αποτελέσματα ή 100% στις βαθμολογίες αυτών των δεικτών να λάβουν ως μήνυμα ότι υπάρχουν ελάχιστα να κάνουν για την πλήρη ενσωμάτωση των Lbtiq στον χώρο εργασίας, και να αισθάνονται ασφαλείς, σεβαστές και να μπορούν εργαστούν ως άξια μέλη της ομάδας. Τα στοιχεία που βλέπουμε σε διάφορες χώρες σε όλη τη γη περιλαμβάνουν ανησυχητικά ευρήματα. Τα επίπεδα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας είναι πολύ υψηλά σε όλες τις χώρες που συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα, και δεν υπάρχει μία χώρα όπου όλες οι Lbtiq να αισθάνονται πως είναι σε θέση να εκ-δηλωθουν δημόσια στο χώρο εργασίας".

Οι ανησυχίες αυτές επαναλαμβάνονται από τον David Chalmers, διευθυντή της οργάνωσης “Καλειδοσκόπιο Εμπιστοσύνης” - μια παγκόσμια μη-κυβερνητική οργάνωση για την προώθηση της ποικιλομορφίας και των δικαιωμάτων των Lbtiq διεθνώς.


Για να βρεθείτε στο δεύτερο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.6.12 από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/workplace-homophobia-outnow-survey.aspx