26 Ιουλ 2012

Οι γυναίκες πιο ευάλωτες στο AIDS


Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από τη νόσο, παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τον ιό HIV.
Σε παγκόσμια κλίμακα τα ποσοστά της λοίμωξης στις νέες γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών είναι διπλάσια σε σχέση με των ανδρών της ίδιας ηλικίας, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS και τον ιό HIV που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα: το 63% αυτής της ηλικιακής ομάδας που ζει με τον ιό, είναι γυναίκες.

Όπως ανακοίνωσαν ειδικές-οι κατά την 19η διεθνή διάσκεψη για τον ιό HIV, οι γυναίκες πλήττονται πολύ περισσότερο από το AIDS σε σχέση με τους άνδρες παγκοσμίως και είναι οι πιο ευάλωτες στον ιό HIV.

Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης ότι 1,2 εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια προσβλήθηκαν το 2011, η πλειοψηφία αυτών στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις χώρες με μεσαίο εισόδημα.

Η λοίμωξη από τον ιό HIV είναι επίσης η βασική αιτία θανάτου στις γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία τεκνοποιίας.

Η διάσκεψη άρχισε την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20.000 συνέδρων από 190 χώρες.

Γενικά, οι γυναίκες έχουν ένα μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε σχέση με τους άνδρες κατά τις ετερό σχέσεις χωρίς προφυλακτικό, υπογραμμίζουν οι ειδικές-οι.

Σε πολλές χώρες οι γυναίκες δεν τολμούν καν να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και αυτές είναι επίσης πιο συχνά θύματα σεξουαλικού εξαναγκασμού.


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.7.12 από την news. yahoo. com στην http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-aids-112004080.html