7 Ιουλ 2012

Στο αρχείο η υπόθεση ποινικής δίωξης των δύο γάμων της Τήλου


Στο αρχείο μπαίνει έπειτα από τρία χρόνια η υπόθεση ποινικής δίωξης των γάμων λεσβιακού και γκέι ζευγαριού, που είχαν τελεστεί στην Τήλο από τον αείμνηστο δήμαρχο του νησιού Τάσο Αλιφέρη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε να μη σταθεί κατηγορία εις βάρος των τεσσάρων που τέλεσαν τον Μάιο του 2009 στην Τήλο για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, παύοντας έτσι και τη δίωξη που είχε ασκηθεί κατά του Τάσου Αλιφέρη.

Η υπόθεση της τελέσεως δύο πολιτικών γάμων του λεσβιακού και γκέι ζευγαριού είχε προσλάβει ποινική διάσταση. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου είχε ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του δημάρχου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και εις βάρος των δύο ζευγαριών για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από κοινού.

Μάλιστα, το Εφετείο Δωδεκανήσου με δύο αποφάσεις του έκανε δεκτές τις αναγνωριστικές αγωγές του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου περί ακυρότητας των γάμων. Αφορμή για την άσκηση των ποινικών διώξεων αποτέλεσαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε προκαλέσει παρέμβαση του πρώην εισαγγελέα του Aρείου Πάγου Γ. Σανιδά.

O τελευταίος είχε ζητήσει από τον τότε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου «την ενέργεια των νομίμων», δηλαδή την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του δημάρχου του νησιού, σε περίπτωση που εκείνος προχωρούσε τελικά στην τέλεση του γάμου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.7.12 από την espressonews.gr στην http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=0&artid=1551954&pg=1

Ο δικηγόρος των γάμων εξήγησε πως η ποινική δίωξη δεν έχει σχέση με το αστικό κομμάτι των γάμων. Άρα
τα δικαστήρια συνεχίζονται.