16 Ιουλ 2012

Σταματήστε τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών στην Αίγυπτο!


Γιατί η υπογραφή σας είναι σημαντική

Η επανάσταση ήταν μια εξαιρετική νίκη του αιγυπτιακού λαού, αλλά η δημοκρατία έχει σταματήσει, καθώς οι γυναίκες απογυμνώθηκαν από τα δικαιώματά τις και γίνονται θύματα μέσω φρικτών πράξεων σεξουαλικής βίας κάθε μέρα στους δρόμους του Καΐρου. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, οι γυναίκες ήταν πολύ γενναίες ώστε να βγούν τους δρόμους για να επιφέρουν θετικές αλλαγές στη χώρα τις, αλλά σε αντάλλαγμα να έχουν και να συνεχίζουν να παρενολούνται βίαια, να ξυλοκοπούνται, να βιάζονται, και να περιθωριοποιημένες.

Ευτυχώς, έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτό. Καθώς διαβάζετε αυτή την είδηση, το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και με την πρόσφατη εκλογή του Προέδρου Mohamed Morsi, τώρα είναι μια κρίσιμη στιγμή για να τον πιέσουμε για την προώθηση μιας ατζέντας που υποστήριζει την Χάρτα Αιγπτυοτισών, η οποία έχει ως στόχο να τις δώσει δικαιώματα στις ίσες ευκαιρίες, στο δίκαιο και στους δίκαιους νόμους, στην ανθρώπινη ασφάλεια, στην εκπαίδευση και στην υγειονομική περίθαλψη.

Αν θέλετε υπογράψετε αυτήν την έκκληση για να σταματήσει η αντιμετώπιση των γυναικών ως πολιτισών δεύτερης κατηγορίας και να τις τιμωρούν για τη συμμετοχή τις στον αγώνα για τη δημοκρατία!

Οι γυναίκες αποτελούν το ήμισυ του πληθυσμού της Αιγύπτου και περίπου το ένα τρίτο από αυτές είναι οι μόνες που κερδίζουν το ψωμί της οικογένειας τις. Ωστόσο, το 40% εξακολουθούν να είναι αναλφάβητες και μόνο το 16% έχει πλήρη απασχόληση. Στην εποχή της εθνικής παλιγγενεσίας, είναι ζωτικής σημασίας να έχουν ισότιμο λόγο στο μέλλον της χώρας και προστατεύονται από τις δημόσιες επιθέσεις και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Πρόεδρος Morsi έχει ανακοινώσει ότι θα διορίσει μια γυναίκα ως αντιπροεδρίνα, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η φωνή της θα ακουστεί ποτέ. Το πρώτο σχέδιο για το νέο σύνταγμα αναμένεται να είναι έτοιμο σε τέσσερις εβδομάδες. Αυτή είναι η ευκαιρία ώστε να απαιτήσουμε οι γυναίκες να αποτελούν μέρος του διαλόγου, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματά τις είναι μία από τις προτεραιότητες της Αιγύπτου.

Έχετε τη δύναμη να παρέχετε στην Αίγυπτο μια εθνική πολιτική που να τιμά τις προσπάθειες της επανάστασης. Ας συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες υπογραφές είναι δυνατόν ώστε να ακουστεί η φωνή μας!

Όσες θέλετε μπορείτε να υπογράψετε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.7.12 και την μεταφράσαμε από την avaaz.org στην http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_Sexual_Violence_Against_Women_in_Egypt/?fmLrPab&pv=14