28 Αυγ 2012

Ο γάμος ρίχνει τις γυναίκες στο ποτό


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Κοινωνιολόγων των Ην. Πολιτειών οι παντρεμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο από εκείνες που είναι ελεύθερες, διαζευγμένες ή χήρες.

Οι ερευνήτριες προσπαθώντας να αναλύσουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε σχέση με το ποτό κατά την διάρκεια διαφορετικών καταστάσεων στην ζωή τις. Επανεξέτασαν στοιχεία σχεδόν 5.300 ανθρώπων σε μια έρευνα που ξεκίνησε το 1957 και έφτασε μέχρι και το 2004.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι οι παντρεμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο απ’ ότι οι ελεύθερες, οι χωρισμένες και οι χήρες, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στους άνδρες.

Κι ενώ μια γαμήλια συμβίωση και μια κοινή ζωή στις γυναίκες ανεβάζει το επίπεδο αλκοόλ, οδηγεί τους άνδρες να πίνουν πιο συντηρητικά και μετρημένα, χωρίς βέβαια να προκύπτει από την μελέτη ότι οδηγούνται σε υπερβολικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ, γίνονται μάλλον αυτό που χαρακτηρίζουμε ως συστηματικές κοινωνικές πότες.

Ωστόσο τα πράγματα "διορθώνονται" μετά από τη λύση του γάμου, οπότε και οι άνδρες οδηγούνται στις παλιές τους συνήθειες δηλαδή το ποτό και οι γυναίκες στο φαγητό!


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.8.12 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/woman/pinoun-gia-na-ksexnoin-ta-vasana-tou-gamou