12 Αυγ 2012

Στην Αγγλία υπάρχει ανοχή στον ακρωτηριασμό γυναικείων σεξουαλικών οργάνων

Οι μετανάστριες από την Ευρώπη φέρνουν τα κορίτσια στην ανεκτική Αγγλία για ακρωτηριασμό των σεξουαλικών οργάνων

Νεαρά κορίτσια αποστέλλονται στην Αγγλία για την κακοποιητική αφαίρεση των σεξουαλικών οργάνων τους με τις οικογένειες των μεταναστριών σε όλη την Ευρώπη, επειδή η χώρα τη θεωρεί ως ένα απαλό τελετουργικό άγγιγμα, βρήκε η έρευνα. Η Αγγλία έχει τη φήμη ότι είναι τόσο ανεκτική αφαίρεση των γυναικείων σεξουαλικών οργάνων (ΑΓΣΟ) που οι γονείς από ορισμένες αφρικανικές κοινότητες στην ηπειρωτική Ευρώπη φέρνουν τις κόρες τις στην Αγγλία μόνο και μόνο για να τις ακρωτηριάσουν τα σεξουαλικά όργανα - "μερικές φορές κατά ομάδες" – ανακάλυψε η Newsnight του BBC.

Ενώ οι ποινές είναι σκληρές στη Γαλλία - πάνω από 100 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί εκεί, εκτίουν ποινές φυλάκισης έως 13 ετών - η Αγγλία δεν έχει ποτέ πραγματοποιήσει μία ποινική δίωξη για την ΑΓΣΟ. Δηλαδή παρά το γεγονός ότι την έκανε παράνομη τη δεκαετία του 1980 και 82 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στη Μητροπολιτική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με διοικητή τον Simon Foy, ο οποίος εργάζεται στην Διοικητική Έρευνα Παιδικής Κακοποίησης. Είπε ότι «δεν είναι βέβαιος ότι η διαθεσιμότητα μιας ισχυρότερης αίσθησης της δίωξης θα την αλλάξει [τη συχνότητα εμφάνισης της ΑΓΣΟ] προς το καλύτερο".

Η ΑΓΣΟ είναι μια διαδικασία η οποία, τουλάχιστον, αφορά την περικοπή τμημάτων της κλειτορίδας, ή, στην πιο άγρια μορφή της, όλα τα εμφανή γυναικεία σεξουαλικά όργανα, αφήνοντας μόνο ένα μικρό άνοιγμα για την ούρηση και την έμμηνο ρύση. Οι γυναίκες μπορεί να πεθάνουν από τις επιπλοκές της, η σεξουαλική επαφή και ο τοκετός γίνεται τρομώδης, είπε η Isabelle Gillette-Faye, διευθύντρια της γαλλικής ομάδας διαμαρτυρίας για την ΑΓΣΟ, είπε επίσης ότι πρόσφατα έμαθε από δύο κορίτσια πως πρόκειται να τις μεταφέρουν από το Παρίσι στο Λονδίνο για να τις ακρωτηριάσουν. Εκείνη πιστεύει ότι η Αγγλία είναι ο αγαπημένος προορισμός για πολλές άλλες κοινότητες μεταναστριών από την Αφρική που ζουν στη Γαλλία, - όπου, σε αντίθεση με την Αγγλία, τα νεαρά κορίτσια συνήθως ελέγχονται από γιατρίνες μέχρι την ηλικία των έξι ετών για να εξασφαλιστεί ότι δεν έχουν κακοποιηθεί.

"Στην Αγγλία υπάρχει πολύς σεβασμός για τις παραδόσεις της κάθε κοινότητας που ζει στη χώρα σας", είπε. «Στη χώρα μας είναι εντελώς διαφορετικά, διότι όταν οι μετανάστριες φθάνουν στη Γαλλία έχουν ανάγκη να ενσωματωθούν με το δίκαιο και τις παραδόσεις μας. Δεν θα ανεχτούμε τον ακρωτηριασμό των μικρών κοριτσιών" Περίπου 20.000 κορίτσια διατρέχουν κίνδυνο ακρωτηριασμού σε πόλεις σε όλη την Αγγλία, σύμφωνα με την “Εμπρός”, την ομάδα που ηγείται της εκστρατείας κατά της ΑΓΣΟ στην Αγγλία. Η Amina Yahaya, μια 18χρονη Σομαλή φοιτήτρια που ζει στη πόλη Μπρίστολ, είπε ότι γνώριζε "ομαδικές ΑΓΣΟ” που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη. "Τις ακρωτηριάζουν όλες μαζί, ως ομάδα", εξήγησε, "επειδή είναι φθηνότερα. Στην αρχή, τα κορίτσια είναι όλες ενθουσιασμένες επειδή είναι μια ομάδα, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι πρόκειται να συμβεί, και τρομοκρατούνται".


Την είδηση την βρήκαμε στην 23.7.12 και την μεταφράσαεμε από την independent.co.uk στην http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/migrants-from-europe-bringing-girls-to-tolerant-britain-for-genital-mutilation-7965148.html?origin=internalSearch