7 Αυγ 2012

Τρια χρόνια φυλάκιση ζήτησε ο Εισαγγελέας για τις Pussy Riots

H εισαγγελία ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο που συνεδριάζει στη Μόσχα να επιβάλει τρία χρόνια φυλάκιση στις τρεις γυναίκες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot οι οποίες τραγούδησαν τον περασμένο Φεβρουάριο μια «πανκ προσευχή» κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα.

«Οι ενέργειες των κατηγορουμένων δείχνουν σαφώς θρησκευτικό μίσος και εχθρότητα», επεσήμανε ο εισαγγελέας Αλεξέι Νικιφόροφκαι πρόσθεσε ότι «Οι ύβρεις σε μια εκκλησία αποτελούν προσβολή του Θεού».

Η Μαρία Αλιόχινα, 24 ετών, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, θεωρούνται ένοχες για χουλιγκανισμό και εξώθηση σε θρησκευτικό μίσος, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα η Μαντόνα εξόργισε τις ενώσεις ορθοδόξων, όταν υποστήριξε τις τρεις γυναίκες και ζήτησε επιείκια απο τη δικαιοσύνη για την περίπτωσή τις.

«Η υποστήριξη των Pussy Riot σημαίνει ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας και άσκηση πίεσης στο δικαστήριο», δήλωσε προς το πρακτορείο Ιντερφάξ το γραφείο Τύπου της μοναρχικής οργάνωσης Ένωση των Σημαιοφόρων της Ορθοδοξίας.

«Είναι καθήκον μας να ζητήσουμε την απαγόρευση αυτών των συναυλιών: αυτή η τραγουδίστρια περιγελά ανοικτά τους νόμους μας, τις παραδόσεις μας, την κουλτούρα μας», πρόσθεσε ο Γιούρι Αγκεστσόφ, εκπρόσωπος της Ένωσης Ορθοδόξων Αδελφοτήτων.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.8.12 από την iefimerida.gr στην http://www.iefimerida.gr/news/62546/%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-pussy-riots