4 Οκτ 2012

Η ομάδα Femen sextremist διαμαρτυρήθηκε για το βιασμό Τυνήσιας


Τη φωνή τους με τις γυναίκες της Τυνησίας, που διαμαρτύρονται για τη δίκη της 27χρονης Μαριάμ, η οποία δικάζεται μολονότι υπέστη ομαδικό βιασμό από αστυνομικούς, ένωσαν ακτιβίστριες της γυναικείας οργάνωσης Femen. 

Μέλη της "sextremist" -όπως αυτοαποκαλούνται- οργάνωσης μετέβησαν στο Μουσείο του Λούβρου, και μπροστά από την Αφροδίτη της Μήλου έβγαλαν τις μπλούζες τους, επιδεικνύοντας τα στήθη τους, στα οποία είχαν γράψει συνθήματα, κυρίως εναντίον της πράξης του βιασμού- υπενθυμίζοντας επίσης ότι συνιστά παράνομη πράξη. 

Οι ακτιβίστριες ζητούν την άρση των κατηγοριών για την 27χρονη Τυνησία, η οποία κατηγορείται για προσβολή της δημοσίας αιδούς, μολονότι βιάστηκε. 

Η Femen αποκαλεί το βιασμό της Μαριάμ "χαμηλής έντασης γενοκτονία" εναντίον των γυναικών, ενώ θεωρούν τη δίκη της παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Επίσης, ζητούν δίκαιη δίκη για την 27χρονη αναφορικά με το βιασμό της και την καταδίκη των αστυνομικών που συμμετείχαν.

Στοιχεία για την υπόθεση που πήραμε επίστης από την nooz.gr:

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η νεαρή γυναίκα και ο αρραβωνιαστικός της βρισκόντουσαν στο αυτοκίνητό τους όταν τους πλησίασαν τρεις αστυνομικοί. Δύο από αυτούς οδήγησαν τη νεαρή γυναίκα σε ένα περιπολικό όπου τη βίασαν, την ώρα που ο τρίτος κρατούσε τον αρραβωνιαστικό της.

Μια από τις δικηγόρους της γυναίκας, η Άχλεμ Μπελχάτζ, δήλωσε ότι η πελάτισά της είναι σε «πολύ εύθραυστη» ψυχολογική κατάσταση, αλλά είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί.

«Είναι μια υπόθεση που ντροπιάζει την Τυνησία. Στον πολιτισμό μας, ακόμη και στα μάτια του νόμου, έχουμε την τάση να θεωρούμε τις γυναίκες θύματα υπεύθυνες για τον βιασμό τους», κατήγγειλε η Μπελχάτζ.

Πολλές εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν το πρωί μπροστά από το δικαστήριο για να εκφράσουν την υποστήριξή τις στη νεαρή γυναίκα.

Οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό της γυναίκας κρατούνται ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου και κινδυνεύουν, αν κριθούν ένοχοι, να καταδικαστούν σε βαριές ποινές. 


Στην Τυνησία ο βιασμός τιμωρείται έως και με την θανατική ποινή, αν και στη χώρα δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.
 



Την είδηση την βρήκαμε στις 4.10.12 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/woman/gumnosti8i-diamarturia-sto-loivro