25 Οκτ 2012

Λεσβιακό φιλί κλέβει την παράσταση στη αντι-Lbtiq διαμαρτυρία στη Γαλλία

Λεσβιακό φιλί κλέβει την παράσταση στη αντι-Lbtiq διαμαρτυρία για την ανατροφή των παιδιών από Lbtiq 

Αντι-Lbtiq ακτιβίστριες γονείς στην Μασσαλία ενοχλήθηκαν στις 24.10.12 δύο γυναίκες χάλκευσαν τη διαμαρτυρία τις κατά των Lbtiq γονέων με ένα λεσβιακό φιλί, το οποίο αποτυπώθηκε από έναν φωτογράφο και αμέσως άρχισε να αναμεταδίδεται.


Μια διαδήλωση στις 24.10.12 εναντίον των Lbtiq γονέων έχασε το στόχο της, όταν δύο γυναίκες διέκοψαν την εκδήλωση ανταλλάσοντας ένα φιλί.

Η "Une Maman un papa" ("Μια μαμά ένας μπαμπάς") διαμαρτυρία χαρακτηρίστηκε από την παράσταση ενός ηθοποιού που φορούσε μια ολόσωμη φόρμα με φτερά, μεταξύ των "μαμάδων" και "μπαμπάδων" που ζητοκραύγαζαν δυνατά. Η παράσταση έπρεπε να αποδείξει ότι ένα παιδί χρειάζεται τόσο τη μητέρα όσο και τον πατέρα.

Αλλά γρήγορα οπισθοχώρησε από μια αυθόρμητη πράξη δύο γυναικών, των οποίων η αγκαλιά μπροστά από το πλήθος άφησε μερικές από τις διαδηλώτριες με ανοιχτό στόμα και προτρέποντας άλλες να γυρίσουν τα κεφάλια τις αλλού.

Το φιλί "συνελήφθει" από τον φωτογράφο του
AFP, Gerard Julien και δημοσιεύτηκε στο γαλλικό ηλεκτρονικό Lbtiq περιοδικό Têtu.fr και στη δημοφιλή ιστοσελίδα BuzzFeed.com των Ην. Πολιτειών, μετά πέρασε ως ιός στο Twitter.

Μία από τις νεαρές γυναίκες, η Julia Pistolesi (δεξιά στη φωτογραφία), περιέγραψε τη στιγμή στο Twitter ως "γεμάτη συγκίνηση", και ευχαρίστησε όσες μοίρασαν την φωτογραφία, προσθέτοντας ότι η "λεσβοφοβία στην Μασσαλία μπορεί να κατου...θεί!".

Οι δύο νεαρές γυναίκες, η 17χρονη Julia και η 19χρονη Auriane - που δεν είναι λεσβίες - είπαν αργότερα στη γαλλική
Lbtiq ιστοσελίδα Tetu ότι ήταν "μια απλή και ξεκάθαρη χειρονομία αλληλεγγύης".


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.10.12 και το μεταφράσαμε από την france24.com στην http://www.france24.com/en/20121024-lesbian-kiss-steals-spotlight-gay-parenting-protest-marseille-lgbt-marriage-france