29 Νοε 2012

Επαναλειτουργεί ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών της Αθήνας

Στο δήμο Αθηναίων ένας ξενώνας για τις γυναίκες 

Την έναρξη λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας, από την 1η Ιανουαρίου 2013, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την «Ενδο-οικογενειακή βία», που διοργάνωσε η Δ/νση Αλληλεγγύης & Υγείας του Δήμου Αθήνας, δύο χρόνια μετά την αναστολή λειτουργίας του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, «ο Δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος, μέσα από τις Συμπληγάδες της κρίσης και της συνεπακόλουθης σταθερής μείωσης των διαθέσιμων πόρων, να κάνει πράξη τις πρωτοβουλίες του για ενεργητική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, καθώς η οικονομική κρίση παράγει μαζικά ανέχεια, εντείνει τις διακρίσεις, και διευρύνει το τόξο της βίας».

Ο κ. Καμίνης προσέθεσε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει, ήδη, εντάξει την Ισότητα των Γυναικών στις πολιτικές του κι έχει αναβαθμίσει τη λειτουργία του Γραφείου Ισότητας, συστήνοντας μια νέα υπηρεσιακή μονάδα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Γυναικών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για μια μονάδα που λειτουργεί ως πόλος συντονισμού, πληροφόρησης, ενημέρωσης και δικτύωσης προγραμμάτων, φορέων και γυναικείων οργανώσεων. Στις αρμοδιότητές της εντάχθηκε και η ίδρυση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών.

Ο ξενώνας, που θα μπορεί να στεγάσει τουλάχιστον 20 γυναίκες, θύματα βίας, και τα παιδιά τις, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας Ξενώνων Φιλοξενίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα προσφέρεται ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. 



Την είδηση την βρήκαμε στις 29.11.12 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/woman/sto-dimo-a8inaion-enas-ksenonas-gia-tis-gunaikes