7 Νοε 2012

H Tammy Baldwin έγινε η πρώτη ανοικτά λεσβία γερουσιαστίνα των Ην. Πολιτειών


Ιστορική νίκη για την Τάμι Μπόλντουιν Εξελέγη η πρώτη ανοικτά λεσβία γερουσιαστίνα στο Ουισκόνσιν

Ιστορία έγραψαν οι ψηφοφόροι του Ουισκόνσιν, εκλέγοντας την δημοκρατική Τάμι Μπόλντουιν, την πρώτη ανοικτά λεσβία γερουσιαστίνα των Ην. Πολιτειών. Η Τάμι Μπόλντουιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων εδώ και δώδεκα χρόνια, επικράτησε του ρεπουμπλικάνου Τόμι Τόμσον, πρώην κυβερνήτη του Ουισκόνσιν.

Ψηφοφόροι δήλωναν στα μέσα ενημέρωσης των Ην. Πολιτειών τις τελευταίες ημέρες ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός της Τάμι Μπόλντουιν δεν αποτέλεσε  καθοριστικό παράγοντα στην προεκλογική εκστρατεία.

Στην νικητήρια ομιλία της, η Μπόλντουιν αναγνώρισε ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα γερουσιαστίνα και μάλιστα ανοικτά λεσβία.

«Τώρα γνωρίζω καλά ότι θα έχω την τιμή να είμαι η πρώτη γερουσιαστίνα. Και γνωρίζω καλά ότι θα είμαι η πρώτη ανοικτά λεσβία μέλος» είπε στις υποστηρίκτριες-ές της που φώναζαν ενθουσιασμένες το όνομά της.

Η Μπόλντουιν αναφέρθηκε και στον πολιτικό της αντίπαλο, Τόμι Τόμσον, λέγοντας ότι μπορεί να διαφωνούσαν σε πολλά θέματα, αλλά τους ενώνει η αγάπη τους για το Ουισκόνσιν. 



Την είδηση την βρήκαμε στις 7.11.12 από την ta nea.gr στην http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4765723