10 Δεκ 2012

Χιλή: Ένα μοτέλ θα πληρώσει πρόστιμο για διακρίσεις εναντίον ζευγαριού λεσβιών


Η πρώτη απόφαση στο πλαίσιο ενός νέου νόμου κατά των διακρίσεων, ένα δικαστήριο της Χιλής επέβαλε πρόστιμο σε ένα μοτέλ επειδή αρνήθηκε την είσοδο σε ένα ζευγάρι λεσβιών, και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αρνηθεί την είσοδο ούτε στο μέλλον. 

Το μοτέλ διατάχθηκε να πληρώσει 4.000 δολάρια πρόστιμο για το λεσβιακό ζευγάρι, και δόθηκε εντολή να μην απαγορεύσει ποτέ καμιά την ενοικίαση ενός δωματίου στη μονάδα εξ' αιτίας της σεξουαλικότητάς της, ανέφερε η Associated Press. 


Η ηγετική ομάδα της Χιλής για Ίσα Δικαιώματα, που αποκαλείται Movilh, δήλωσε πως η σημερινή ήταν μια απόφαση νίκης. Είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον του μοτέλ αφ' ότου η νέα νομοθεσία κατά των διακρίσεων τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο 2012.

Στις 12 Ιουλίου 2012, ο πρόεδρος της Χιλής Sebastian Pinera υπέγραψε την νομοθεσία κατά των διακρίσεων στο εθνικό δίκαιο.

Τον περασμένο Μάρτιο, η λεσβία δικαστίνα Karen Atala κέρδισε την υπόθεση επιμέλειας των θυγατέρων της κατά των δικαστηρίων της Χιλής που της είχαν αφαιρέσει τις τρεις κόρες της το 2004, θεωρώντας πως η σεξουαλικότητά της έθετε την ανάπτυξή τις «σε κίνδυνο».

Μια νομική υπόθεση είναι σε εξέλιξη για την νομιμοποίηση της ισότητας του γάμου στη Χιλή. Τρία ζευγάρια έχουν αρχίσει ήδη μια δικαστική υπόθεση ώστε να αρθεί η απαγόρευση για την ισότητα του γάμου στη Χιλή.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.12.12 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2012/12/08/chile-motel-fined-for-discriminating-against-lesbian-couple/