24 Δεκ 2012

Νέα δήλωση του Πάπα κατά της Ισότητας του γάμου

Ο Πάπας Βενέδικτος σηματοδότησε στις 21.12.12 πως το Βατικανό είναι έτοιμο να σφυρηλατήσει συμμαχίες με άλλες θρησκείες κατά της Ισότητας του γάμου, λέγοντας ότι απειλούνται τα “θεμέλια” της οικογένειας από τις προσπάθειες να αλλάξει "πραγματική δομή" της. 
Η τελευταία καταγγελία της Ισότητας του γάμου από τον Πάπα έγινε στην ομιλία των Χριστουγέννων στα στελέχη του Βατικανού, στην οποία ανέμειξε θρησκεία, φιλοσοφία, ανθρωπολογία και κοινωνιολογία για να τονίσει τη θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 



Το Βατικανό έχει περάσει στην επίθεση ως απάντηση στο έδαφος που συνεχώς κερδίζει η Ισότητα του γάμου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, σε κάθε δυνατή ευκαιρία την καταγγέλλει μέσω ομιλιών του Πάπα, κύριων άρθρων στην εφημερίδα ή στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού.
Το γραφείο του Πάπα δίνοντας όλο το βάρος του σε μια μελέτη του επικεφαλής  Ραβίνου της Γαλλίας σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η νομιμοποίηση της Ισότητας του γάμου στα παιδιά και στην κοινωνία, είπε:
"Δεν υπάρχει άρνηση της κρίσης που απειλεί (την οικογένεια) στα θεμέλια της - ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο".

Η οικογένεια πρέπει να προστατεύεται, επειδή είναι "το αυθεντικό περιβάλλον στο οποίο έχει παραδοθεί το προ-σχέδιο της ανθρώπινης ύπαρξης", πρόσθεσε.

Μιλώντας στην αίθουσα νωπογραφιών Clementine του Αποστολικού Παλατιού του Βατικανού, ο 85-χρονος Πάπας είπε ότι η οικογένεια απειλείται από «μια ψευδή αντίληψη της ελευθερίας» και την αποκήρυξη της δια βίου δέσμευσης στον ετερό γάμο.

"Όταν μια τέτοια δέσμευση αποκηρύσσεται, τα βασικά στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης επίσης εξαφανίζονται: η μητέρα, ο πατέρας, τα παιδιά - βασικά στοιχεία της εμπειρίας της ανθρώπινης ύπαρξης χάνονται", είπε ο Πάπας.

Στην ομιλία του, μία από τις πιο σημαντικές που ο Πάπας δίνει κάθε χρονιά, είπε ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να "αμφισβητήσουν την ιδέα ότι έχουν μια φύση, που δίνεται από την σωματική τις ταυτότητά, η οποία χρησιμεύει ως ένα καθοριστικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης".

Η «Θεϊκά-προκαθορισμένη μοίρα της δυαδικότητας της γυναίκας και του άνδρα" πρέπει να είναι σεβαστή, είπε, εάν οι οικογένειες και τα παιδιά δεν έχαναν τη θέση και την αξιοπρέπειά τις.
Οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να γίνουν όπως ο ίδιος το αποκάλεσε «αφηρημένα ανθρώπινα όντα» επιλέγοντας για την εαυτή τις αυτό που είναι η φύση τις, πρόσθεσε.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Σε ορισμένες χώρες, η Καθολική Εκκλησία έχει ενώσει τις δυνάμεις της ήδη με Εβραίες, Μουσουλμάνες και μέλη άλλων θρησκειών για να αντιταχθεί στην νομιμοποίηση της Ισότητας του γάμου, σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζουν επιχειρήματα που βασίζονται σε νομική, κοινωνική και ανθρωπολογική ανάλυση και όχι σε θρησκευτικές διδασκαλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας ειδικά επαίνεσε ως μια «εκ βαθέων κίνηση" τη μελέτη του Gilles Bernheim, επικεφαλής Ραβίνο της Γαλλίας, η οποία έχει γίνει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στην Γαλλία.

Ο Bernheim, ο οποίος είναι επίσης, φιλόσοφος, υποστηρίζει ότι οι ομάδες για τα Lbtiq δικαιώματα "θα χρησιμοποιήσουν την Ισότητα του γάμου ως Δούρειο Ίππο» σε μια ευρύτερη εκστρατεία "αρνούμενες τη σεξουαλική ταυτότητα και θα διαγράψουν τις σεξουαλικές διαφορές" και "θα υπονομεύσουν τις βασικές αρχές της ετερό κοινωνίας μας".

Η μελέτη του, "Lbtiq γάμος, Γονικότητα και Παιδοθεσία: Αυτό που συχνά ξεχνάμε να πούμε", υποστηρίζει ότι τα σχέδια νομιμοποίησης της Ισότητας του γάμου γίνονται για «το αποκλειστικό κέρδος μιας μικρής μειονότητας» και συχνά υποστηρίζονται, λόγω της πολιτικής ορθότητας.

Ο Franco Grillini, Lbtiq ακτιβιστής στην Ιταλία, αποκάλεσε τα λόγια του Πάπα "μεγάλη ανοησία", λέγοντας: "Όπου η Ισότητα του γάμου έχει ισχύσει, δεν υπήρξε καμία συνέπεια στο γάμο των ετερό".

Τον περασμένο μήνα, στις Ην. Πολιτείες η πολιτεία Maryland και Maine ενέκριναν την Ισότητα του γάμου, για πρώτη φορά τα δικαιώματα του γάμου έχουν επεκταθεί και στα λεσβιακά ζευγάρια με λαϊκή ψήφο.

Η Ισότητα γάμου έχει νομιμοποιηθεί σε έξι πολιτείες και στη Περιφέρεια της Κολούμπια από το νομοθετικό σώμα ή τα δικαστήρια.

Τον Νοέμβριο, το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας επικύρωσε επίσης το νόμο της Ισότητας του γάμου (που η ισπανική Βουλή είχε ψηφίσει και θέσει σε ισχύ από το 2005), και στη Γαλλία η σοσιαλιστική κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την Ισότητα του γάμου.
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 21.12.12 και την μεταφράσαμε από την Reuters.com στην http://uk.reuters.com/article/2012/12/21/us-pope-family-idUKBRE8BK0M020121221