27 Δεκ 2012

Υπέρ της Ισότητας του γάμου η Αγγλία


Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία της κοινωνίας θέλει η Εκκλησία της Αγγλίας να τελεί λεσβιακούς γάμους 

Μια νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας στην Αγγλία και στην Ουαλία επιθυμεί η Εκκλησία της Αγγλίας να είναι σε θέση να τελεί λεσβιακούς γάμους. 

Η δημοσκόπηση της ComRes για την εφημερίδα Independent βρήκε ότι μία στις δύο, αντιτίθεται στις τρέχουσες προτάσεις να καταστεί παράνομο για την Εκκλησία της Αγγλίας να τελεί λεσβιακούς γάμους ενώ παράλληλα δίνουν σε κάθε άλλη εκκλησία ή θρησκευτικό ίδρυμα το δικαίωμα να επιλέξει -σε περίπτωση που θέλει να τελέσει γάμο. 

Η κυβέρνηση πρότεινε την απαγόρευση στην Εκκλησία της Αγγλίας, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους επισκόπους, που έχουν οργανώσει μια εκστρατεία ενάντια στα αρχικά σχέδια για την Ισότητα γάμου.

62% δήλωσε ότι η Εκκλησία της Αγγλίας θα πρέπει να τελεί λεσβιακούς γάμους, ενώ μόλις το 31% διαφώνησε. 7% δήλωσε ότι γνωρίζει.

Η ιδέα των λεσβιακών ζευγαριών να νυμφεύονται στην εκκλησία της Αγγλίας είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των γυναικών με το 64% να είναι υπέρ και το 27% να είναι κατά. Οι των 44 ετών και κάτω, σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτών υποστηρίζουν την ιδέα των λεσβιακών γάμων στην εκκλησία. Ενώ των 65 ετών και άνω, στις πλειοψηφία τις είναι αντίθετες, αν και η διαφορά δεν είναι αρκετά μεγάλη-50% κατά και 38% υπέρ.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Westminster ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια μιας "περιόδου της ακρόασης", η κοινωνία ήταν "ενάντια 7 και 1 υπέρ της Ισότητας γάμου".

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 150 ιερείς της Εκκλησίας της Αγγλίας έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή λέγοντας ότι θα τελούν λεσβιακούς γάμους, παρά την απαγόρευσή τους σε κάθε ιδιοκτησία της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Η επιλογή της εταιρείας δημοσκόπησης είναι ενδιαφέρουσα καθώς η ComRes ήταν αυτή που κυρίως οργάνωσε την Συμμαχία Κατά της Ισότητας Γάμου. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ComRes, το 62% συμφώνησε με τη δήλωση "γάμος θα πρέπει να συνεχίσει να ορίζεται ως μια δια βίου δέσμευση αποκλειστικά μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα».

Αυτό χρησιμοποιήθηκε από τη Συμμαχία Κατά της Ισότητας του Γάμου για να ισχυρισθεί πως η πλειοψηφία της κοινωνίας αντιτάσσεται στην ισότητα γάμου. Είναι σαφές πλέον ότι μια δημοσκόπηση από την ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η κοινωνία όχι μόνο υποστηρίζει την ισότητα γάμου, αλλά επίσης να τελούνται σε εκκλησία.
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 26.12.12 και την μεταφράσαμε από την pink news στην http://www.pinknews.co.uk/2012/12/26/poll-majority-of-public-want-church-of-england-to-hold-same-sex-weddings/ 

Στην φωτογραφία είναι το έργο Girl Friends του Gustav Klimt που το δημιούργησε το 1916